3. elokuuta 2014

Sivuseinien laittelua kellariin + alustavat ovikaaret

Työn ohella on ollut parisen tuntia päivässä aikaa tehdä sivuseiniä linnan kellariin. Palat olin leikannut aikaa sitten jo valmiiksi, minulta puuttui vain saumausta varten akryylimassa sekä "no more nails"-liima, sillä en pääse näihin käsiksi oikeiden naulojen kanssa.


Tämä liima on kyllä tosi tehokasta, melko paksua tahnaa ja kiinnittyy hetkessä. Tykkään! Miinuksena se, ettei se ole kovinkaan riittoisaa. Tämä pakkaus maksoi läheisessä rautakaupassa 5,90€ joten jos menekki on tämä mitä se on ollut, ei kauhean edullista tavaraa. Mutta voiko loppupeleissä tälläiselle projektille tehdä hintaa? Mielestäni ei :)

Mutta nyt vähän kuvalkollaasia missä mennään tänään.Pahoittelut huonoista kännykkäkuvista, järkkärin virittely kesken tekemisen on ärsyttävää ;)


Riisipaketit toimi hyvin tukena. Olin harmillisesti liimannut nämä seinät liian lähelle toisiaan joten käytävästä tulee todella kapea, hups... Mutta niinhän ne linnoissa on kapeat eikö niin? Kulmissa, jos tarkkaan katsoo, näkyy valkoista tahnaa joka on alla kuvattua akryylisaumausmassaa. Se on kätevä täyteaine nauraville kulmille, vaikka rakentelu on millintarkkaa puuhaa, en ole osannut sahata puuta aina ihan suoraan, hmmm.

Tämä korjasi asian :)Tässä vähän oviaukkojen kaiverrusta. Teen nämä samalla tekniikalla kuin kiviseinämätkin (joista on olemassa ohje) tosin näistä pitää tehdä vahvat ja aion kokeilla soveltaa eri tekniikkaa. Katsotaan miten se toimii, tehdään näistäkin erikseen sitten ohje jos se toteutuu sellaisena, kuin sen olen kuvitellut :)

Tähän kohtaan lisään blogikirjoituksen jälkeisenä päivänä (04.08), että ovikaaret ovat tosiaan styroxia. En ollut maininnut siitä tässä tekstissä ja siitä oli tullut kyselyjä, joten epäasiallinen blogikirjoituksen muokkaus oli paikallaan :)


Oviaukon sovittelua. Oven on pakko avautua huoneeseen johon se käytävästä johtaa sillä ovet tulevat vastakkain. Jännittää hieman miten saan oven kiinni, avautumaan suoraan yhteen suuntaan, saranat... Iiks!

Oviaukon jatkeeksi tulee vielä seinää. Laminaatti on siitä vähän kurja, etten saa sahattua aukkoja kauhean fiksusti koska minulta puuttuu työkaluja (lue: kokonainen verstas!). Pientä säätöä tämä vaatii.


Alustava kaiverrus. Väliseiniin teen erikseen "seinäpaneelit" joiden takaa kulkee tulevaisuudessa sähkövalojen johdot. Seinäpinnaksi olen suunnitellut rappausta joka sitten sulautuu ovikaareen ja näin saan ovikaaren kivet esille ja vaikutelman siitä, että väliseinät olisi myös kiveä mutta rapatut päältä.

Kyllä jännittää nähdä miten tämä edistyy! Huomenna on odotettu vapaapäivä ja toden totta linnottaudun huomiseksi irtokarkkien ja kahvin kera omaan pieneen askarteluhuoneeseeni! En jaksa odottaa :)

Ps. Pahoittelut hymiöiden ylettömästä "spämmimisestä"! Olen niin hyvällä tuulella ja iloinen tästä projektista, etten mahda nyt itselleni mitään :)))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3