2. kesäkuuta 2015

Linnan hissi - Tri. Augenin taidonnäyte


Vihdoinkin, hissi on valmis! Tätä ihmettelemään on tullut Adèle ja pientä tarinan pätkää olisi siis luvassa. Myöhemmin laitan kuvia ja tietoa yksityiskohtaisemmin hissin rakennusvaiheista, mutta nyt haluan vain iloita tästä mahtavasta esineestä jonka olen saanut valmiiksi :)


Kolmepäiväinen uurastukseni siis palkittiin. Ihan kauhean helppo juttu tämä ei ollut, vaikka nyt jälkeenpäin ajateltuna hissin rakentaminen oli melko piece-of-cake. Ja nyt, valmiin esineen näkeminen on todellista kakkupalaa, kuin kuukauden herkkulakko olisi päättynyt. Ihan paras tunne ikinä!

En voisi olla onnellisempi. Sain steampunk-henkisen hissin sitä paitsi toimimaan :) Siihen tullee siis nostonaru sekä jonkinsortin vinssi kun saan kerroksia lisää ja tukevan seinän, mihin rakentaa mekanismi. Toistaiseksi hissi on valmis nostomekanismia lukuunottamatta. Sen sisällä on lamppu johon tulee valo ja kaikki.  Valokuvista huomaa, että hissin rakentelun ohella olen tehnyt myös seinäpintoja aulakerrokseen. Aulan seinät ovat valmiit ja koko kerros on jo loppusuoralla - enää puuttuu odotustilan pikkuhuone ja pian päästäänkin jo seuraavaan kerrokseen!

Ihan pakko herkutella valokuvilla ja pienellä tarinan pätkällä!


Mitähän se Adèle tuumasi kun hän palasi reissultaan Pariisista ja kylän rautasepät olivat asentaneet hissin sillä välin, kun Adèle on ollut poissa? Adèlen yllätykseksi tri. Augen oli nikkaroinut kaiken lisäksi sähköt hissiin joka on juurikin tohtoria varten linnaan tilattu. Nyt Adèle saa tri Augenin tohtorikorjausta koska tahansa, myös poistumatta makuuhuoneestaan. Mitä luksusta!

Adèle hämmästeli hissin ulkoista olemusta. Missä on hissimies? Kuka veivaa hissin nyt ylös ja miten se nousee? Adèle oli kauhuissaan hissin puutteista mutta silti iloinen, että se vihdoin on linnassa. Henkeään pidätellen hän tuijotti outoja nappeja hissin oven reunassa.


Uteliaisuus vei voiton ja hän otti askeleen lähemmäksi ovea. Adèle painoi varovasti oven kahvaa jolloin hissin ovi narahti auki sulavasti ja hän astui sisään.


*Kolahdus otsaan* 

"Pahus, mitä ihmettä lamppu tekee noin matalalla!" Adèle tiuskaisi. Jännityksestä ja säikähtyneenä hän huitaisi lamppua kädellään. Siinä se sitten heilui, Adèle yritti väistää...


 ...ja lamppu heilui Adèlen kanssa kilpaa kunnes se syttyi itsestään! Lisääntynyt valo paljasti oudon vivun hissikorin seinustalla. Adèle ei voinut vastustaa vivun koskettamista ja se painautui lähes itsestään ala-asentoon. Hissin ovi kolahti kiinni ja hissi lähti liikkeelle...


Hissi painui kellarikerrokseen ja sieltä Adèle meni oitis kellarin käytävälle, puisteli hieman hameensa helmoja ja korjasi ryhtiään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hän käveli hissukseen, väisteli rottia ja haisteli kostean ummehtunutta ilmaa. Hän ei muistanutkaan miten hyytävä paikka tämä oli... ja hyvä niin, hymähti hän itsekseen. Hänen olisi löydettävä tri. Augen jotta vaatisi selityksen hissin oudoille vempaimille!


Eipä Adèle yllättynyt, että tri. Augen oli täällä kun hän suuntasi käytävältä kidutuskammioon. Tri. Augen oli huoltamassa sähkötuolia. Hän yllättyi nähdessään arvon kreivittären kellarikerroksessa ja oli pudota siitä hyvästä pyörätuolistaan. Täällä kun ei Karmenen lisäksi muita eläviä ihmisiä kävele!

"Adèle, julma olemuksesi häikäischee minut", tri. Augen totesi kuivaan sarkastiseen tapaansa voimakkaalla saksalaisaksentilla ja sääti silmäluuppinsa tarkennusta. "Mikä toi schinut tänne rrrahvaan sekaan?" tri. Augen tarkasteli Adèlea luuppinsa avulla. Vain tri. Augen saa sinutella Adèlea tuttavallisesti, hänenhän ansiosta Adèle on yhä elävien kirjoissa.


"Turhat lätinät pois, tohtori." Adèle torjui tri. Augenin tuttavalliset ja imartelevat puheet. "Palasin juuri Pariisista ja huomasin tilaamani hissin johon on tehty muutoksia joista ei sovittu!"

"Rrrauhoitu Adèle hyvä. Muutokschet ovat minun kätteinjälkeä ja mielelläni esittelen kuinka hisschi toimii. Neiti säästää pitkän pennin henkilöschtökuluista kun sähkö tekee leipävoiman työn." Tri. Augen mutisi Adèlen tuohtumukselle. "Seurrraa minua".


Tri. Augen johdatteli Adèlen hissille ja he menivät aulakerrokseen jossa on enemmän valoa.

"Tästä kun painaa alas, hisschi menee alas. Neljä schäätöä neljälle kerrrokselle". Tri Augen esitteli hissin vipua jota Adèle oli painanut vahingossa."Ylempi nappi tilaa hisschin jos menet ylösch, alempi nappi tilaa hisschin jos menet alasch."


"Punainen lamppu tarrrkoittaa, että hisschi on varattu ja vihrrreä tarkoittaa, että hisschi on vapaa."


Adèle seurasi tri. Augenin esittelyä hämmästyneenä, iloisena ja innostuneena, peittäen toki tunnetilansa taitavasti.

"Hisschi vie neljään kerrrokseen vaikka osoittimen olen schäätänyt näyttämään vain kolme." Tohtori osoitteli hissin yläpuolelle. "Kellarrria ei ole vierailijoille olemasschakaan.", tri. Augen täsmensi. Adèle nyökytteli erittäin tyytyväisenä tri. Augenin älynlahjoihin.


 "Entä lamppu?" Adèle kysäisi nopeasti.


"Sche syttyy itsestään kun vain menee schen alle. En yletä katkaisimiin.", tri. Augen vastasi. Sitten hän kiireesti toivotti neidolle hyvää päivän jatkoa ja laskeutui hissillä kellarikerrokseen jatkamaan sähkötuolin parissa uurastamista.

Adèle jäi aulaan katselemaan valmistuneita seinäpintoja. Ihastuneena hän alkoi nauramaan ilkeästi kovaan ääneen. Linna alkaa olla valmiina vastaanottamaan vieraita... jotka kenties päätyisivät hänen päivällispöytään... Hah hah hahhaaa....!

12 kommenttia:

 1. Ihan uskomattoman hieno! Kuten koko linna ja sen asukkaat ja tarina ja kaikki.... ei voi kun (ihanhiukkasenvihreenäkateudesta) ihailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin niin tyytyväinen, en lakkaa katselemasta kuvia hissistä. Onhan siinä joitakin juttuja, mitkä olisi voinut tehdä paremmin mutta kuitenkin - hyvä tähän linnaan :) Eikä tarvitse olla kateellinen, jos silti ihan vähän vain niin se on mulle ihan OK ;)

   Poista
 2. Tämä on järrrkyttävän ihana, elikkäs sehr angenehm! Ei riitä sanat, ei :)

  VastaaPoista
 3. Helpompi hahmottaa3. kesäkuuta 2015 klo 0.26

  Hei saisko jossain vaiheessa mahdollisesti yleiskuvan linnan valmiina olevista kerroksista? Toki kelpaa sellainenkin kuva jossa näkyy niin valmiit kuin ei-valmiitkin osat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vain, kiitos kommentistasi. Kyllä saatte ehdottomasti yleiskuvan linnasta ja itsekin blogia selanneena huomasin, että yleiskuvat puuttuu kokonaan :D Se tuleekin sopivaan saumaan nyt, sillä olen saanut toisen kerroksen seinäpinnat päätökseen ja alan suunnittelemaan kolmannen kerroksen huonejakoja :)

   Poista
  2. Kivaa, kiitos!

   Poista
 4. No jo on upea hissi! Oma kärsivällisyys tuskin riittäisi noin pitkäjänteiseen projektiin :D Upea on!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3