25. lokakuuta 2015

Olohuone, ruokahuone vai juhlasali? Oli mikä oli - valmiiksi tuli!

Pitkästä aikaa työmiehiä on alkanut ravata tässä ah, niin kamalassa linnassa. Kesätauko meni ohitse ja nyt vihdoin alkaa linnassa taas tapahtumaan, jippii! Hieroskelen käsiäni yhteen ja nauran hilpeän ikeää nauruani kun vain ajattelenkin sitä, että ollaan jo kolmannen kerroksen puolivälissä ja linnaan ilmestyy vaikka mitä karseeta :) Hyvänä esimerkkinä tämä kauhea huone, hahaa.

Eli sain kokonaisen huoneen valmiiksi! Kunnon pläjäys heti alkuun, olkaa hyvät :) Tämän huoneen tekemisen aloitin jo kesällä kunnes silloin kyllästyin siihen valtavaan työhön, mitä tämä huone teettäisi. Mutta kuinkas ollakaan, sen sain nyt valmiiksi! Ei ihan sellaisena luurangoilla päällystettynä, niinkuin sen aikoinaan suunnittelin, joten luu-huone tullee varmaan yläkertaan tai tämän huoneen vierelle, hih. Tämä huone on kieltämättä aika komea ja hyvinkin luolamainen. Juuri sellainen, kuin sen ajattelin, kun katselin viikon alkupuolella linnaa ja mietin pääni puhki mitä teen. Koska jotain oli pakko saada tehdä :)
Tässä se monen illan työrupeama ja selkäkivun aiheuttaja on :)


En ole ihan varma, tuleeko tästä nyt sitten olohuone, ruokasali vai juhlasali. Jotenkin näkisin tuon takan ympärille ihanan taljan sohvaryhmineen ja niiden taakse huoneen oikeaan reunaan ruokapöydän tms... Vielä olisi tilaa laittaa ylös 1-2 kerrosta. Hmmm! Mitä te muut sanotte, toimiiko ruokatila ja olohuone samassa?

 Kuva takkakulmasta jossa on oviaukko kolmannen kerroksen hissihuoneeseen.


Yksi salaisuus, mitä ei pitäisi kertoa on se, että takka peittää kauheat lattian ja seinän väliin jäävän aukon. Hah, pakkotakka. Odottakaas kun näette sen valmiina!

Tämän huoneen taika lienee salaisuuksien sijaan katon ja seinien sulautumisessa. Ensin ilman valoja...


Sitten valojen kanssa. Olen niin superiloinen siitä, miten hyvältä tämä näyttää. Huone näyttää aivan joltain kylmän kolkolta linnaluolalta. En todellakaan haluisi illastaa siellä, hui!

No niin. Huikeasta katosta vähemmän huikeaan (lue: surkeaan) "lattialistaan". Siis apua. Tämä on ihan pohjanoteeraus enkä aio tehdä asialle enää mitään. Nukkekodin rakentaminen vaatii ennemmin kärsivällisyyttä kuin taitoa ja sitä edellä mainittua ei lattialistojen kanssa ole minulla koskaan. Odotan, että saan kalusteita tehtyä joilla peitän pahimman virityksen. Minulla kävi meinaan sellainen suunnitteluvirhe, että seiniä tehdessä en paikannut kohoumien väliin jäävää tilaa. Joten liimasin sinne biltemaa ja liimasin vielä lisää bambulautaa, että raot - pysykää poissa. Samoin edellä takkanurkassa, siellä oli 5 mm levynen aukko! Huh.

Jos jostain pitäisi olla ylpeä, niin näistä oviaukoista olen. Tässä näkymä hissihuoneeseen. Pahoittelen tummista kuvista!Ja siinä oli oikea reuna. Tuosta oviaukosta pääsee viereiseen tilaan johon tulee joko kahden kerroksen korkuinen kirjastohuone tai lasitettu kasvihuone. En ole päättänyt vielä kumpi :)
Nyt katsotaan miten nämä on oikein tehty! :)

Kaikki alkoi pahvista, biltemasta ja munakennoista. Liimasin ne haluamaani kuvioon. Tämän jälkeen tein "rappausta" paperinenäliinalla ja powertex-kankaankovettimella. Siitä ei valitettavasti ole kuvia.


Alla kuvassa näkyy hyvin, milaista rappausta nessuilla saa aikaiseksi eli päällysttin kaikki pinnat nessuilla ja powerexilla. Kattoon riitti, että joihinkin paikkoihin laittoi. Koska minulta loppui Powertex eikä ollut malttia hakea uutta pulloa (sitä kului oikeasti ihan sikana!), tein loppuvaiheessa samaa liima-vesiseoksella ja hyvä siitä tuli.


Ensimmäinen kerros maalia.


Jatkoin "pylväiden" yläreunaa nessu-powertex menetelmällä kunnes se melkein osui kattoon. Tajusin tässä vaiheessa, että  huoneen viimeistely tulisi olemaan todella hankalaa sillä joutuisin liimaamaan seinien pylväitä nessuilla kiinni kattoon.


 Siksi maalaus ennen sitä... olisi vähemmän kumarreltavaa myöhemmin :)


Oviaukot. Munakennoilla runko, sitten vesi-liimaseoksella nessua päälle. Samalla sain maalattua lisää seinien yläreunaa.


Kun oviaukot oli valmiita, vihdoinkin päästiin liimaamaan kattoa kiinni. Ensin sovitus, kostean lakan kanssa, toki ;) ...


... ja lakan kuivuttua tekemään sisäpintoja seinän ja katon rajaan. Katto oli myös maalattu ennakkoon jotta olisi vähemmän työstettävää kun se on paikallaan. Nessuja, nessuja ja vielä kerran lisää nessuja.


Ensimmäinen kerros maalia ja sen jälkeen piti katkoa siveltimet, että pääsi maalaamaan samalla tekniikalla kuin seinät sekä katto oli maalattu :)


Ja avot! Valmista tuli :)


3 kommenttia:

 1. VAU, tajuttoman upeaa jälkeä!! Ihana seurata tätä projektia, niin persoonallinen ja niin kekseliäitä ratkasuja, nostan hattua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja on ihan kohtuu helppo toteuttaa kunhan suunnittelee hyvin.

   Poista
 2. Komea huone tuli! Voi että kuinka alkaa omatkin sormet syyhyämään kun lueskelee muiden blogeja....

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3