29. lokakuuta 2015

Ruokailutilaan uusi takka


Sain valmiiksi yhden aika mageen esineen. Viimeeksi valmistunut huone ristitään nyt ruokailutilaksi ja toki itseään arvostavassa linnassa täytyy olla edustava takka :)Mielestäni takka onnistui todella hyvin ja ristin sen goottitakaksi, hih. Tämä edustaa tosi hyvin sitä steampunk-tyyliä mitä aion linnassa toteuttaa ja olen osin toteuttanutkin. Voihan riemu sentään! Takan tekeminen oli kivaa ja tekemisen aikana se vasta sai sen muodon missä se on nyt. Suunnittelin aluksi, että teen patsaat takan sivuihin, mutta esineet kotona valitsee itse mihin ne käytetään :)

Tähän on käytetty lähinnä kierrätysmateriaalia ja kokoaminen on ollut yhtä palapeliä. Mielipuuhaani :) Runko on tehty styroksista ja rappasin sen liima-mannaryynimenetelmällä. Sitten nuo koristeelliset raamit on pienestä valokuvakehyksestä leikatut. Takan alareunan piikit on maalattuja rautanauloja, joihin on liimattu lisäksi hopeista koruketjua, hah.Ketju taitaa tarvita vielä maalikerroksen, mutta se onnistunee sitten kun tuli on tehty takkaan.

Nuo ihanat siivet on muinoin taloyhtiöni roskakatokselle jätetystä lelulaatikosta bongaamani lelun siivet ja ne on hieman taipusaa muovia. Leluista saa mitä hienompia patsaita nukkekotiin leikkaamalla ja liimaamalla ja luulen, että lähipäivinä pitää alkaa ravata kirpputoreja läpi :) Muistan, kun leikkasin nuo siivet irti lelusta, niin silloin jo ajattelin, että ne menee joko takkaan tai patsaaseen. Nyt ne on takassa! Siipien päällä on tuo koriste joka on vanhan rihkamakorun riipus.

Tulisijan savua ohjaamaan valikoitui sitten juomapullon kansi sekä mustaa muoviputkiloa, joka on sekin joskus kirpparilta ostettua. Kaikki nämä osat, jotka on takassa, on erikseen maalattu ja sen jälkeen liimattu yhteen. Liimauksen kuivuttua ne on uudestaan maalattu (mm. saumakohdat) ja lopulta lakattu. Myös takan runko rapattiin erikseen sekä maalattiin. Kun veistin noille raameille kolot runkoon ja liimasin sitten kiinni, jouduin myöhemmin rappaamaan uudestaan saumat sekä maalaamaan ne. Huh, hirmuisasti työvaiheita ja kuivumisaikaa vaativaa, mutta sehän sopi, sillä työpäivien välissä on hyvä tehdä pari vaihetta ja jatkaa seuraavana päivänä. Eipähän tule hutiloitua :)Styrox-runko. Päälle  suunnittelin alunperin pahvimukista savuhormia, mutta suunnitelmat vaihtuu aina, heh.


Sommitteluvaihe ennen liimaamista. Tästä kuvasta näkee hyvin, kuinka valmis runko kärsi vahinkoa, kun kaiversin raameille tilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3