3. kesäkuuta 2015

Katsaus linnaprojektiin - mukana kehno video hissin toiminnasta

Nyt on toinen kerros tehtynä paria viilausta vaille valmiiksi ja enää puuttuu seuraavan kerroksen lattian asentaminen. Hurraa! Pitkälle ollaan tultu jo :)

Muistan kun viimeeksi alkuvuodesta rakentelin linnaa ja minulla oli kauhea kriisi aulan seinien kanssa. Nyt tauon jälkeen silmät näkee homman taas eri tavalla ja jäljensin sinnekin kiviseinää. Aulaan tietysti tuli vähän nätimmässä muodossa ne kuin hyytävään kellariin ja olen tositositosi tyytyväinen lopputulokseen. Jälleen kerran - mustaa väriä löytyy. Erityisen iloinen olen aulatilan pienestä kahvihuoneesta/odotushuoneesta jonne tulee ikkuna. Sen huoneen seinät onnistui tosi kivasti ja mietinkin, miksi en tehnyt samanlaista aulaan. No, aina ei hoksaa tehdä ja jäljennetään sitä seinätyyliä seuraavan kerroksen ruokasaliin.

Missä mennään

Vietin koko eilisen illan selaillen blogiani läpi ja huomasin vanhoissa blogikirjoituksissa sellaisia asioita, joita pitäisi varmaan nyt vähän päivittää. Hissistä kertovaan postaukseen oli kommentoitu toive nähdä koko linna kuvassa, joten saamanne pitää! Katsellaan vähän linnaa miltä se näyttää. Myös toivoisin lisää kommentteja jos haluatte nähdä kuvia jostain, mitä en ole vielä blogiini laittanut tai haluatte selvennystä johonkin asiaan. On pakko myöntää, että kauheasti suunnittelen tänne tekeväni, kirjoittavani ja kuvaavani mutta innostuksen aallot vie niin hirveästi eteenpäin, että ehdin jo unohtaa koko jutun! Tämä linna on noussut kirjaimellisesti tyhjästä. Pakko olla ylpeä siitä, mitä on saatu aikaiseksi :)

Aloitetaan siis näyttämällä linnan koko. Se on massiivinen! Kuvassa mie antamassa mittakaavaa vaikka olenhan minäkin aika iso, hah hah ;D Aamusilmät hoi... Olisin voinut ehkä vähän tälläytyä kuvaan :D


Tästä näkee miten pitkälle ollaan tultu kun lähtökohta oli tämä:Pientä viilausta kellariin


Kellarikerroksen nauravat saumat olen korjannut eilen sellaisella ällöttävän hajuisella täytemassalla joka on kuin sementtiä. Nyt sain kaikki rumat valo- ja heilumisvarmoiksi ja ei muuten taatusti sorru tämä rakennelma, ei! Saumat täytyy vielä maalata. Nyt täytemassa näyttää joltain homeiselta ektoplasmalta. Luu-Liisa kenties asialla? :D

EnnenJälkeenHissivideo

 

Hissistä tein videon jotta silloin näytin äidilleni, että se oikeasti toimii. Äiti on kyllä paras menttori tässä hommassa ja hyvänä kakkosena tulee feissarin nukkisryhmä <3

Ennen kuin klikkaat videon auki, kannattaa laittaa tietokoneesta/kännykästä/tms (miten paljon niitä päätteitä nykyään on... :D) äänet vähän pienemmälle. Vanha hissi kolisee aika hurjana! Lopussa tarkistin vielä, että hissi palautuu paikalleen kun menin sitten taskulampulla katsomaan ja voi hurja miten innostuinkin siitä - taisin möläyttää jotain kuten "en voi uskoo tätä". Melkoinen shokki! Puoli vuotta takaperin kauhistelin miten hissin teen ja nyt se on valmis!


Ö-mappiin joutuneita 

 

Näitä taas ei tule tänne linnaan, vaikka niistä olen kirjoitellutkin aikoinaan. Meillä on siis hissi nyt! Muutenkin vihaan portaiden tekemistä, joten ilolla jätän tämän sivuun kiitos ;)


Myös ikkunamaalaukset jätätän pois. Ne ei toimi. Muuten niin koristeelliset kuin olisikin, luulen että käytän ikkunoihin sileää lasia mutta johon laitan jotain muuta kuin lasimaalia. Meillä olisikin nyt kotona läjä lasimaaleja, mitähän niillä sitten tekisi?


Että sellaista! Ilolla taas jatkuu kolmanteen kerrokseen. Kun saan katon kakkoskerrokseen, näytän yksityiskohtaisemmin uusia seinäpintoja ja kenties saan sinnekin laitettua jotain kivaa :)

14 kommenttia:

 1. Jee, olipa kiva nähdä hissi toiminnassa! Mitä Luu-Liisalle kuu(luu)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luu-Liisalle kuuluu hyvää, siellä reppana roikkuu paikallaan ja odottaa, että vähän duunaan sitä. Ajattelin laitattaa mätää vaateriekaletta ja luoda lisää piinaavaa tarinaa sen haamulle :)

   Poista
 2. Mulla kanssa hissiprojekti kauppakeskukseen. Toteutan sen samalla idealla kuin yhdessä lasten parkkitalossa. Naru hissin katosta hissikuilun kattoon ja ei kun nykimään edestaas. (En nähnyt videotasi, nyt ei vehkeet toimi!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, että video bugittaa. Toivottavasti jollain toisella laitteella näet sen? Mutta hissin tekeminen oli mielenkiintoinen juttu, kunhan on kiskot suorassa :D

   Poista
 3. Kiva nähdä linna kokonaisuudessaan (vaikkakin toki keskeneräisenä) ja saada samalla hieman paremmin käsitystä sen todellisesta koosta. Nuo kultakoristeiset seinät näyttävät upealta, ne kiinnittivät huomioni jo aiemmassa postauksessasi. Muun ympäristön rujous oikein korostaa tuollaisia elegantteja yksityiskohtia ja siinä yhdistelmässä on jotakin erityisen kiehtovaa. Ja hissi toimii aivan niinkuin pitääkin, natinoineen päivineen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun tein loppuun nuo seinät, olin aluksi huolissani juurikin siitä kontrastista mikä syntyy kiviseinän ja kultakoristeisten seinäpaneeleiden kanssa mutta lopputulos oli miellyttävä. Tykkään yhdistellä vastakohtia, ehkä se näkyy enemmän sitten kun saan kalusteita tehtyä enemmän linnaan. Ja tuo hissi... Se on linnan timantti tällä hetkellä :D

   Poista
 4. Hei, ennenkuin luovut kokonaan ikkunamaaluksista, niin käypäs katsomassa miten minä tein omani. Ratkaisi nimittäin tuon sotkuisen mustan mönjän ongelman. Juu, oli aikaavievää, mutta toimi!
  http://glencroft.blogspot.fi/2015/02/ikkunamaalaus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, vaude! Kiitos vinkistä, ehkä mietinkin ikkuna-asiaa vielä uudestaan. Meinasin eilen jo liimata ikkunat kahvihuoneeseen mutta jokin sanoi, etten vielä tekisi sitä. Kiitos todella paljon vinkistä ja niin upeat ikkunat olet saanut tehtyä! :)

   Poista
  2. Ole hyvä! Kokeile ensin vaikka joku pieni kohta. ja jos tulos miellyttää, niin voit jatkaa :)

   Tämä on niin herkullinen projekti..

   Poista
 5. Upea projekti! Eikä muuten tuollaisilla kasvoilla tarvitse sen enempää tälläytyä.

  VastaaPoista
 6. Tuosta lasimaalauksesta. Itselleni tuli mieleen ohut musta metallilanka jonka liimaisin "ikkunan" pintaan kaavan mukaan ja sitten maalaisin kuviot lasimaalilla. En oo kokeillu mininä, mutta tiffanitöissä joskus teen lisäkuvioita metallilangalla lasin pintaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytin itseasiassa Susannan vinkkaamaa tapaa tehdä ikkunat ja niistä tuli hyvät. Vielä en tiedä, miten värien kanssa käyttäytyisi, mutta toistaiseksi sain ensimmäiset "tiffanyikkunat" linnaan :) Pitää kokeilla erilaisia tekniikoita, rautalanka ja nestemäinen fimo on ollut mielessä pariin otteeseen joten testaillaan :)

   Poista

Kiitos kommentista <3