30. elokuuta 2014

Kellari valmis :)

Paljon on tapahtunut linnassa viime viikon aikana. Olen saanut aina pari juttua puolivalmiiksi ja sitten yhdessä hujauksessa ne kaikki yhdessä laitetaanki vain kasaan.

Voin nyt ylpeänä todeta, että linnan kellari on VALMIS!

Seuraava etappi on tehdä seuraavan kerroksen lattiat joka sisältää tietysti myös kellarikerroksen katon, mutta se on niin piece of cake.

Katsotaankos, mitä sitä ollaan tehty!

Lattiat on valmiita.

Lattiat on kaiverrettu kiviseinien tapaan mutta pahvista. Tähän käytettiin kirjojen kansista saatavaa kivaa pahvia ja tähän asti suurin työ kaikista koko linnassa. Edes seinien kiinnittely ei ollut näin suuritöistä. Olen niin iloinen näistä, niistä tuli juuri niin hyvät kuin osasin toivoa.

 Kirjojen kannetkin on eri kokoisia... Tein palapeliä ja ne yhdistin sitten laastilla. Mielestäni tuo on hauska yksityiskohta kun on laastia lattioillakin :)

Sähköistys


 Kaiken tämän tohinan keskellä olen ehtinyt valaisimiakin väsäillä :) Tein lyhtyjä kahdet joista toinen on nyt aulassa ja toisen laitan sitten kun ehdin. Aika söötti lyhty. Alla kuva mihin tämä sijoittuu. Sen vastapuolelle tulee toinen tai vien sitä hieman enemmän eteen vastaseinälle, katsotaan nyt.


 Sähkökaappiin tulen tekemään vielä johtoja roikkumaan kun saan siihen sopivaa materiaalia. Nyt se on tuollainen rautakaappi, tehty puusta ja pahvista. 

 Kas, sisällä on sähkötarvikkeita :)

Seinien viimeistelyä

Kerroin aiemmin kuinka oli tulipaloa linnassa ja heitin seinää tuolloin vesilasilla. Onneksi ei tosiaan tullut vahinkoa, mutta siitä tuli ihan mielettömän hyvä idea.

 Minulla on miniatyyrivettä kotona ja päätinpä sitten ruikautella kivien välistä pursuavaksi vettä sisään. Tietysti! Onhan linnan kellari maan alla ja kaikkihan sen tietää että maa tihkuu kosteutta... nyt se tihkuu sisälle ;) Miniatyyrivesi kuivuu sellaiseksi kun se on tuossa ja näyttänee aidolta vedeltä. Katsotaan sitä kun se kuivuu!

 Ja sitten pistin uutta laastia vanhan laastin päälle sinne, missä tuntui sitä olevan ohuelti. Kuvittelenko vain, mutta jostain syystä uusi kerros on vaaleampaa. En anna sen häiritä, tulee ainakin persoonalliset seinät.

Tyrmään ensimmäinen asukas


Asukas? Pikemminkin unohtunut vanki :)

Saanko esitellä Luu-Liisan joka roikkuu tyrmän seinässä kahleisiin unohtuneena.


Luu-Liisa näyttää hymyilevän? No, onhan meillä hauskaa... :D

Seuraavaksi kellariin palataan sisustusmerkeissä! Rakentaminen jatkuu nyt yläkertaan ja en malta odottaa niitä haasteita mitä se tuo tullessaan. Mahtava tunne kun saa jotain valmiiksi!

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen vaikka löytyisi vielä kaikkea lisättävääkin :)

   Poista
 2. Näyttää ihan superylihyvältä !

  VastaaPoista
 3. Ei enää huolitellummiksi voi yksityiskohdat mennä, upeaa työtä kerrassaan! On antoisaa seurata projektin etenemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Myönnän että olen nähnyt aika paljon töitä tämän eteen joten hyvä, että lopputulos näyttää muidenkin silmissä hyvältä :)

   Poista
 4. Apua....se on niin ihku!!!!! Hmmmm ...miniatyyrivettä ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Miniatyyrivesi on sellainen keltaisella korkilla varustettu pullo nestettä jonka ostin Hobbypointista jokunen aikaa sitten. Sitä voi laittaa esim. lammiksi tai lätäköiksi, kuivuu veden näköiseksi mutta sitä ei voi kerralla paksulti laittaa. Pitää joskus kokeilla täyttää jotain pulloa tms sillä :)

   Poista
 5. Aivan mielettömän upeeta. Täällä kuolaan ja mietin mitä meiän pikkujätkätkin sanois. Olis aivan myytyjä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ui, kiitos. Jos päätät esitellä niin kerro minullekin reaktiot :P

   Poista
 6. OUMAI! Mahtava kellari. Lattia on aivan yhtä upea kuin seinätkin ja nuo pikku yksityiskohdat, sähkökaappi, tihkuvesi.......niin hienoja. Voi Luu-Liisa parkaa, unohdettu sinne roikkumaan, mutta hän taitaa kummitella talossa, koska noin hymyilyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti! Annoit minulle nyt niin valtavan inspiksen tuosta kummittelevasta Luu-Liisasta että täytyyhän sinne sitten se haamukin saada kurkistelemaan oven raosta :) Huh! Kiitos kommentista!

   Poista

Kiitos kommentista <3