26. elokuuta 2014

Karmean luovat sähkötouhut (ja pieni varoituksen sana...)

Olen vihdoin sähköjen kimpussa ja poran käyttäminen ei ole ihan niin helppo nakki kuin luulisi! Jos linna olisi edes kohtuu normaali, sähköjen lattaminen voisi olla ihan pikku juttu vain. Mutta näin ei ole :D

Olen aina kunnioittanut pelonsekaisin tuntein sähköporaa ja en vissiin ihan suotta. Sain moisen äidiltä lainaksi. Pienellä "apua-mä-en-uskalla"-harjoittelulla sain tyrmän takaseinään reiän... Sain Karmenen makuuhuoneeseen reiän... 

Päätin sitten porata myös kidutuskammion takaseinään reiän ja havahduin ällöttävän käryn hajuun ja kiviseinämän takaa tuli savua. IIK! Mun linna palaa!

Käteni löysi puoliksi tyhjän vesilasini lattialta ja viskasin sen takaseinää kohti. HUH! Kiitin sivussa kestävää taloa. Se on luja!

Siis voi hyvänen aika tämä käry ei lähde kämpästä ikinä. Olin aiemmin jo huolissani kuumenevasta poranterästä kun se rullaa puuta vasten ja ai että, sehän sytytti styroxisen kiviseinän palamaan. Nyt pienenä vinkkinä kaikille nukkistelijoille;

ÄLKÄÄ PORATKO STYROXIN LÄPI SEINÄÄ!

Meinasi itku tulla kun soitin vapisevin käsin äidille ja pohdin mitä hittoa tässä nyt pitäisi tehdä valojen suhteen.

Noooh. Ei siinä kauaa mennyt - kun luja luonne haluaa ne valot, ne valot laitetaan. Onneksi vahinkoa ei tullut mutta jonkinlaista säheltämistä valojen laitattaminen nyt vaatii.

Se, mikä tekee tämän linnan kellarin sähköistämisen haasteelliseksi on se, että kellarin takaseinän takana on tyhjää tilaa. Tämä siksi, että kellarista ei tulisi liian syvä. Jotta saisin kellarin takaseinästä vietyä sähköjohdon linnan taakse, pitäisi jotenkin tyhjä tila ohittaa sillä en pääse sinne käsiksi enää kun ylemmän kerroksen lattia on asennettu.

Ja jos naurattaa, niin nyt saa nauraa. Omasta mielestäni ratkaisuni on aika luova :D Pahoittelut kehnoista kännykkäkuvista jälleen kerran.

Yhyy... Jouduin tuhoamaan kaunista seinääni :(

Mutta tähän kohtaan teen seinään upotetun sähkökaapin, tietysti steampunk-henkisen! Sen sisältä löydän sitten sähkölampuille pistokkeet. Molemmista isoista huoneista löytynee sitten tälläinen ja kaappiin tulee mahtumaan kahdet tai kolmet vastaavat jatkojohdot. Ihan kiva juttu, että näin pääsikin käymään - kuinka monessa nukketalossa on oikeat sähkökaapit?


Hah. Tähän en sano mitään. Oli pakko valita pinkit :D

Tuossa näkyy kidutushuoneen vastaava aukko sähkökaappia varten.
 Pillin alla komeilee surullisesti kärynnyt reikä josta ehdin rapsutella sulaneen styroksin pois.


 Ja heh, tuossa se johto nyt on taustapuolella.

Mutta tosiaan, en halua edes ajatella miten kauheaksi tulipalo olisi voinut mennä... Huh.

Mutta tämähän on kauhulinna :D

2 kommenttia:

  1. No huh.... Tekevälle sattuu :D:D:D:D:D ... Eri mielenkiintoita on toi sähköjen veto, kokemusta on( josko ihan järkeviä) ... Mutta kyllähän kauhujen linnassa pittääkin tapahtuu :D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sähköjutut muuttui todella mielenkiintoisiksi mutta ainakin tuo pillikujitus toimii. Luulen, että laitatan vielä toiset pillit molempiin sähkökaappeiin jotta ei käy niin, että niiden läpi ei mahtuisi useampaa johtoa :)

      Poista

Kiitos kommentista <3