8. elokuuta 2014

Kellarikerroksen oviaukkoja - tilannepäivitys (+ muuta höpinää)

Olin aikaisemmin (klik!) tuskaillut kivisiä ovenkarmeja, jotka omasta mielestäni jotenkin epäonnistuivat. Lopulta kun sovittelin niitä taloon, huomasin yhteisön pienen lohdutuksen saattelemana, että kyllähän ne on hyvät linnaan. Sitäpaitsi, osaisinko tehdä paremmat? Kenties jos tekisin näitä sata lisää, se sadas voisi olla täydellinen yksilö :)

Markkinahumua kohti!


Olen pitänyt tietoista taukoa linnan rakentelusta. Kyllä sitä ollaankin paahdettu tuhatta ja sataa tämän kanssa! Olen ollut tyytyväinen tähän, sillä ollessani ovien kanssa umpikujassa en keksinyt mitä tekisin väliseinien pinnoille. Nyt kun asia on ollut taka-alalla ja olen tehnyt kaikkea kivaa mm. tulevia nukkismarkkinoita ajatellen, mieleen on selkiytynyt selkeä suunnitelma mitä teen kellarikerroksen seinille. Mahtava tunne :) Alkaa olemaan jo malttamaton olo aloittamisen suhteen, mutta odotan vielä viikonlopun yli tehden muuta mukavaa. En olekaan ennen osallistunut markkinoihin myyjän näkökulmasta myyden omia tuotoksia, joten olen superinnoissani! Kuka tietää mitä kaikkea kamalaa sinne saan aikaiseksi pöydälle myyntiin? ;) Enkä ole yksin, vaan äitini Soile tulee myös myymään ja pidetään yhdessä pöytää pystyssä. Niin kivaa! Ja on kivaa että "saan" tehdä erilaisia nukkisjuttuja niin, ettei ne ainoastaan jää laatikkoon pyörimään sillä ihan kaikki sormiani syyhyttävät ideat ei sovellu nykyiseen projektiini.

Missä mennään


Eli parin päivän tauko linnan rakennuksesta edessä ja sitten jatketaan. Olen tosiaan kiinnittänyt ovikaaret kellariin ja vielä puuttuisi seinien pinnat ja lattiat. Enää ne! Oikeastaan vielä kattohirret mutta ne tulee seinien ohella ensi viikosta alkaen. Olen tosiaan nyt iloinen näistä ovikaarista mitä olen tehnyt. Tässä hieman kuvia niistä :)Kännykällä otetussa kuvassa yllä näkyy miten kellarikerroksen keskikäytävä eli ns. aula sijoittuu keskelle. Nyt alkaa hahmottumaan linnan todellinen luonne :) vasemmalle puolelle tulee kidutuskammio häkkeineen ja sen viereen vasemmalle (ei näy kuvassa) pikkuhuoneeseen tulee välinevarasto (ehkä). Käytävästä oikealle puolestaan tulee laboratorio/toimenpidehuone ja ovi, joka johtaa pikkuhuoneeseen taaempaa, vie sitten Karmenen makuukammariin <3 Alunperin ajattelin, että se olisi kylmävarasto mutta Karmen on niin suloinen mummeli, että hän ansaitsee olkipatjaisen pedin ja mukavat oltavat :) Etuseinämä tulee sitten myöhemmin tehtyä ja se tulee olemaan irroitettava, luonnollisesti. Katoksi tälle kellarille tulee etupihaa ja pääaulan lattia.

Nyt lisäkuvia ovista ja oviaukoista :)Yleiskuvaa. Olen itseasiassa todella tyytyväinen. Välillä mietin, että olenko tosiaan itse tehnyt nämä? Huh.


Onneksi kiviseinämät sopii yhteen vaikka käytin molempiin eri tekniikkaa :)Tässä vähän akryylimassasaumoistakin kuvaa. Se on ihan hyvää massa vaikka joustaakin hieman. Tulee tukeva. Ja ah, nuo irvistävät ovikaaren ja oven väliset raot on kyllä persoonalliset :DValo näyttää tekeleen kolmiulotteisuuden.Ovesta hieman lähikuvaa. Tein ovinupin pienestä ruuvista jonka terävään päähän liimasin helmen. Kannasta se oli sitten helppo sijoittaa oveen kiinni. Helmen reikään liimasin katkaistun naulan ja naulankannan. Sitten maalasin mattamustalla. Näyttää takorautaiselta.


Ovikaaren kiviä. Harmittaa, että kuvaan eksyi kissan tai koiran karva!


Tähän kuvaa otin mukaan nuo kivien pinnalla näkyvät styrox-pallurat. Hmmmm? Jos ei tietäisi kivien olevan tosiasiassa styroxia, huomaisikohan noita? 

Olen tyytyväinen! Ensi viikolla mennään kohti uusia haasteita. Teen viikonloppuna massatutoriaalin joten kurkkaillaan taas :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3