15. elokuuta 2014

Kellarikerroksen aula - seinäpinnat

Viikko on vierähtänyt todella nopsaan ja töiltäni en ole ehtinyt hirveästi tehdä linnassa. Ehkä alitajuisesti olen odottanut sähkövalojen saamista linnaan. Nyt tosi toimet ovat alkaneet Châteaussa ja voin sanoa, että suorastaan hirvittää! Olen vihdoin saanut hankituksi elämäni ensimmäiset sähkövalot nukkekotiin ja niiden mallailun jälkeen oli inspiraatiota laittaa "viimeinen naula arkkuun" kellarin väliseinien suhteen. Tästä ei siis ole enää paluuta takaisin :)

Tässä siis alkukuva mistä lähdettiin. Olin huolissani kiviseinien mataluudesta, mutta sain sen korjattua mitä erinäisillä keinoilla... :D

 Ideana on rapata seinät. Ja ihan oikealla saumauslaastilla! Sillä välin kun laasti tekeytyi tyhjässä jäätelörasiassa, karkasin suojaamaan kellarin ovet ja karmien kivet. Vaikeaksi rappauksen teki käytävän kapeus sekä se, miten pystyn jättämään johdoille riittävät aukot.

Aika katsella kehnoja kännykkäkuvia. Viritin lankaa nurkkaan, heh. Lieneekö hyvää tuuria, että vino sahaus mahdollisti johdon ujuttamisen tuohon väliin? Suunnitelmaan tosin tulee vielä mutka koska se valo pitäisi olla vaihdettavissa. Hmmm...

Teenkö tuohon pillin avulla käytävän?

Argh! Nyt iski luomiskriisi. En omista poraa.


 Samalla rappauskerralla tein askelman oviaukolle käytävään koska valmis seinäpala olikin liian matala sinne. Tämä korjasi asian :) Mallasin samalla kattoa/yläkerran lattiaa nähdäkseni miten tiivis tästä tulee ja ihan hyvältä se nyt näyttikin. Tulee heti intiimimpi tunnelma! Alla kuvassa kellarikerros ja askelma ovat saaneet kerroksen saumauslaastia. Se, miten laasti on meille päätynyt on ollut puhdasta tuuria - joku oli jättänyt taloyhtiön rappukäytävän kierrätyspisteelle. Minä tottakai poimin hyvään talteen :)


 Ja alla oikeanpuoleisenkin huoneen sivuseinä sai kerroksensa. Kuvasta näkee nyt melko hyvin miten laastin avulla "sulautin" kiviset kaaret koko seinään. Tässä vaiheessa jännitti ihan hirveästi.


Ja kun seurasin kuivumista, jännitti vielä enemmän. Apua, onko laasti jotenkin väärän sävyistä? Pitääkö se maalata vielä? Ohh, taas näitä perus luomiskriisejä :)


 Ja sitten voidaankin herkutella lopputuloksella ja se näyttää tooooooosi kivalta! Olen toooooooosi iloinen! Nämä on otettu tänä aamuna kun laasti oli yön yli kuivunut.

Turhaan jännitin, turhaan stressasin. Jouduin käyttämään taskulampun kirkasta valoa kuvauksen avustamiseen sillä mustat seinät todentotta imee kaiken valon. 


Aika magee! Ja oli helppo toteutta. Nyt sata lasissa tekemään loputkin huoneet ja pääsen lattioiden kimppuun, iiks! Sitten valohommiin! Château alkaa nousemaan kylmille rinteille yhä jylhempänä ja kauhistuttavampana ;)

ps. Muokkaan kätevästi postauksen julkaisun jälkeen kommentin, joka unohtui laittaa kokonaan. Yllä olevassa kuvassa on näkymä oikean puoleisen huoneen taustaseinästä. Sen yläreunaan tosiaan leikkasin palan styroxia jotta saan "korotettua" liian matalaksi tehtyä seinäpalaa. Sitten rappasin ne näkymättömäksi :)

10 kommenttia:

 1. Aivan älyttömän upea! Kertakaikkiaan! Himppasen helpotti kuulla myös se että muitakin saattaa oikeasti jännittää jokin työvaihe :) Pidin itseäni jo hermoheikkona! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, a kyllä se oikeasti hirvittää tehdä jotain peruuttamatonta taloon kun ei ole varma lopputuloksesta ;D Olen melkoinen hermoheikko itsekin ja mukava tietää että meitä onkin nyt kaksi :P

   Poista
  2. Ja pakko kommentoida vielä, että pidän sitä "askartelusyndroomana" :P

   Poista
 2. Siis...aivan älyttömän upea! Kiviseinäsi ovat aivan täydelliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin hyvin tyytyväinen lopputulokseen! On jotenkin niin hullua saada vihdoinkin se unelmien talo, josta on ikänsä haaveillut. Hidastahan tämä on, mutta kiireettömästi edetään :)

   Poista
 3. munki unelma on joskus tehä semmone iso linna joka olis tuommone kiviseinäne ihanuus <3<3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin rakentamisen pariin! Mitä aikaisemmin aloittaa, sitä aikaisemmin pääset sisustamaan linnaa :P

   Poista
 4. Aivan upeaa ja omaperäistä jälkeä <3 <3

  VastaaPoista
 5. HIRVEÄN HIRVEÄÄ. Ja viel illal viimeks. En kyl nuku koko yönä. Kaikkea sitä taiteilijan mielee tuleeki. Järkkyi elimii ja karseit hahmoi. Ikinä en haluis tollasii oikeesti tavata. Onnittelut aidosti kauheist jutskuist.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3