22. kesäkuuta 2015

Laboratorioon esineitä - megapläjäys kaikkea uutta tavaraa!

Olen hiljalleen tehnyt rakentelun ohella niin nukkeja kuin huonekalujakin. Laboratorioon on saatu tri. Augenille oma työnurkkaus, eli operaatiopöytä jossa on verirännit ja hieno kirurgin jalkalamppu. Nämäkin on syntynyt kierrätysmateriaaleista. Lamppuun olen erityisen tyytyväinen! Nyt voin todeta, että linnan alkutaipaleella uurastamani sähkökaappi toimii ja sinne on helppo kytkeä valaisimia. Johdot pitää vielä sijoittaa niin, ettei ne roiku "asiattomasti", mutta johdot tulee olla näkyvillä, ehdottomasti!

Hylly taustalla oli alkujaan liimattu kiinni, mutta sitten kun aloin sommittelemaan tri. Augenille työnurkkaa, jouduin irroittamaan sen KUITENKIN. Siitä johtuen seinä taustalla kärsi hieman vahinkoa. No, korjataan myöhemmin! Hylly on kirjoja ja purnukoita varten ja sen pitää ehdottomasti olla jämäkkä, muuten nakkisormeni tuhoaa kaiken minkä järjestykseen saan :)

Tässä kellaria tähän asti. Vielä pitäisi saada tehtyä kemistin pöytää, työkalulaatikoita, telineitä, kaikkea ällöä ja mageeta, mutta ongelmana on nyt se, etten tiedä mistä saisin tehtyä pöydälle koeputkia ja muita lasiesineitä. Tähän kysymykseen kaikki nyt jää enkä osaa oikein aloittaa mitään ennen kuin olen ratkaissut tämän. Olen tutkiskellut nettikauppoja jos ostaisin valmiita lasiesineitä, mutta jotenkin vierastan valmiiden ostamista koska tavoitteena on tehdä kaikki itse. Kaikki, niin... Eihän se paha nakki ole, jos ostaa ne valmiina mitä ei itse osaa/pystyi tehdä? Sitä vartenhan on olemassa niitä, että niitä voi ostaa :) Itsekriittinen kun olen, tätä pohdin todella paljon. Aion harjoitella sitä, että laitan linnaan muutakin kuin vain itse tekemiä juttuja. Maailma on täynnä taitavia ihmisiä joiten käsitöitä mahtuisi tänne yllinkyllin!

Olen tehnyt aiemmin talvella opetustauluja tri. Augenille muistikartaksi, mistä löytyy mitkäkin tärkeät osat ihmisestä. Näitä oli tosi paljon, mm. kääröjä mutta osa on kadonnut jonnekin laatikoiteni syövereihin. Ehkä ne tulee vastaan vielä? Vihdoinkin niitäkin voi sijoittaa linnaan eikä vain hillota purkeissa tms. Niinikään aivoja ja sikiöitä voi alkaa jo laittelemaan purkkeihin ja sijoittamaan hyllyille, hihii.

Katsellaampa nyt tarkemmin kuvia mitä hienoa labrasta jo löytyy!
Leikkauspöytä ja verirännit. Pohdin, pitäisikö ränniin tehdä verta ja sankoon myös. Sanko myös häiritsee hieman, ensinnäkin siitä puuttuu yhä kahva ja sitten se on saman värinen kuin itse pöytä. Pitää duunata sankoa, se oli vain kokeilumielessä tehty havainnollistamaan eikä lainkaan valmis esine. Tässä kuvia miltä leikkauspöytä näytti ennen maalausta:


Ohops, kuvassa kansi on sommiteltu väärin päin, hah :) Mutta kuvasta huomaa ainakin, että se on tehty kovinkin vaatimattomasta esineestä eli purkin kannesta. Jalat on kyhätty ompelukoneen kantokahvasta ja sitten liitetty vielä paininjalkoja. Ne on aika söpöt! Ehkä valmis pöytä näyttääkin siltä, että jalat on tehty ompelukoneen paininjaloista? Ainakin jos tietää sen, niin sitten se näyttäkin siltä.


Tässä kuva vielä ennen kuin tein verirännit pöytään. Kuvasin sen Karmenen makuuhuoneen oviaukosta ja havaitsin, että pöydän reuna oli epäsiisti.

Taitaa olla meikäläisen "tavaramerkki" nämä mielikuvitukselliset esineet. Vähän samaan tyyliin kuin tyrmän wc-pönttö, lamppu tehtiin samoin metalliosista milloin liimaamalla ja milloin ruuvaamalla osia yhteen. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen!
Ja siinä se komeus on, saanut juuri maalia pintaan. Koska se painaa tosi paljon tuolta ylhäältä, jouduin liimaamaan jalkaan kiinni tuollaisen metallisen laatan ettei lamppu kaadu. Se vie harmittavan paljon tilaa, mutta pysyy ainakin pystyssä!

Sitten vielä on näitä opetustauluja mitä olen tehnyt ja pöydällä oleva tutkimusta tukeva dokumentti. Tulostaessa kuvat pikselöytyy hassusti kun ne on niin pientä printtiä, mutta ainakin ajaa asiansa. Paperi on vanhennettu aikoinaan rypistämällä ja sen jälkeen ne on dipattu mustaan kahviin jotta väri tulee tuollaiseksi "seepiaksi"."Opetustaulut" on liimattu mattalakalla pahvin palaseen kiinni. Niihin pitää tehdä vielä narut ja sitten ripustaa seinälle :)

Hyllykin tuli nähtyä tuolla edellä ja siitä en erikseen kuvia enää laita, niinkin yksinkertainen kyhäelmä. Se on esimmäinen esine, jonka olen tehnyt balsasta. Tykästyin materiaaliin ja sen työstöä aion harjoitella lisää.

Kas niin, että tälläinen megajättipläjäys tavaroita ja tunnisteita yhtä blogipäivitystä kohti! Tavaraa on vasta niin vähän, mutta silti jo paljon. Olen parhaillaan rakentamassa kolmannen kerroksen seinäpintoja, katsotaan milloin saan niitä valmiiksi. Keittiössäkin on uutta sekä varastohuoneessa, ne on ollut listalla laitattaa tänne blogiin joten enköhän saa pian niistäkin asiaa päivitettyä. Tällä hetkellä laboration tekeminen innostaa niin paljon, että voi olla mahdollista että sinne tulee ensin lisää ennen kuin isken kynteni ylempiin kerroksiin :)

6 kommenttia:

 1. Ihanan kammottavia esineitä taas. Hmm. .. koeputkiksi voisi koettaa ohuita mehupillejä tai vanupuikon varsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vinkistä! Näin heti mielikuvan että kirkkaita vanupuikon varsia on ollut jossain. Täytynee metsästää sellaisia ja kokeilla. :)

   Poista
 2. Oih, mä olen niin onnellinen ja onnekas, että saan seurata tätä kiehtovaa projektiasi. Ja, että uskallan seurata tätä...
  Pöytä ja lamppu ovat upeita, verikouru ja -ränni just kuten pitääkin.
  Sirojen koeputkien tekeminen on varmasti haastavaa, keitinlasit ja mittalasit ovat ehkä helpompia, kun ovat isompiakin.

  VastaaPoista
 3. Upea pöytä (en muuten olisi tunnistanut ompelukoneen paininjalkoja josset olisi sitä kirjoittanut alle) sekä upea lamppu! Ihan mahtavia viritelmiä sinulla ja mielikuvitus! Mukavaa iltalukemista.. :D

  VastaaPoista
 4. Jotku lääkkeet on läpinäkyvis kapseleissa - ehkä niitä hyödyntää..??
  JOS ei tarvii olla oikeesi putkia = onttoja, niin ehkä joumasekotustikuistakin saisi hyödynnettyä - hiois vaan hiekkapaperilla päät pyöreiksi..
  Tavallisia enemmän tai vähemmän läpinäkyviä purkkiaihioita saa käsittääkseni aika kivasti leikeltyä muoviletkuista joita on esim. suihkepulloissa ymv. itellä on erelleenki tutkimatta löytyykö rautakaupasta ohutta läpinäkyvää "kasteluletkua" joka olisi aivan mielettömän kätevä asiaan muistelen paperminis sivustolla aikoinani nähneeni kuvan jossa hyödynnettiin sellaista ohutta läpinäkyvää muoviletkua säilyketölkkien tekemisessä...
  Ehkä jopa kuulakärkikynien tyhjentyneet sisukset - jospa niistäkin voisi olla apua...??
  Lasiastioinahan muutenkin monet käyttää eri lääketablettien niitä painopakkauksia..
  Itse yritän hyödyntää jopa eri hedelmä ym. rasioissa olevia "lukko-osia", siis niitä millä esim. tomaattirasia painetaan kiinni - ehkä niitä yhdistelemällä edellä mainittuihin saisi vähän oudomman muotoisia "lasiastioita"....

  VastaaPoista
 5. Oikein sydäntä riipaisee tuon karmivan kuihtuneen neidon menetys. Onneksi metallihampainen herra pelastaa tilanteen kauheuden. Ihanan herkullista ja kauhean kamalaa seurattavaa. Mukava poikkeus pienten söpöjen lasten ja perheiden lumovoiman jälkeen. Kolisevat luut jatkakoon metelöivää matkaansa !

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3