16. kesäkuuta 2015

Kolmas kerros nousee, nousee!

Uuh, kolmas kerros jo! Ja juhannusviikko, mikä tarkoittaa tälläiselle vuorotyöläiselle pyhälyhennyksiä työviikkoon, jee! Tällä viikolla ehtii tehdä taas kaikkea kivaa ja sitten painetaankin sata lasissa töitä kunnes heinäkuun puolen välin jälkeen alkaa kesälomani nro. 2. No, linnaan tulee kerroksia kaikkiaan neljä, ehkä viideskin, joten olen aikalailla puolessa välissä nyt ja nyt kun katselen tuota rakennelmaa joka nököttää olohuoneessani paraatipaikalla, sydämessä läikähtää sellainen onnistuja-fiilis :)

Eilen sain valmiiksi tehdä käymälän, siis wc-tilan, linnan vierailijoille ja asukkaille. Tämä huone syyhytti jo monta päivää, mutta töiltä en vain ole ehtinyt tehdä mitään. Nyt ehdin, hahaa. Adèle ei tule käymään tässä wc-tilassa vaan hänen kattosviittiin tulee hänelle ihan oma kylpynurkkaus. Eli tästä se lähtee, kolmas kerros. Alunperin ei ollut tarkoituksena tehdä vessoja linnaan ollenkaan. Kävin kurkkimassa vanhoja blogipäivityksiäni tarkistamassa mitä olin tähän huoneeseen alun perin suunnitellut... ja tähän kohtaan ilmeisesti en suunnitellut mitään erikoista, mutta talon toiselle puolelle samaan kohtaan tulisi terassi. Aivan niin! Nyt muistankin. Minua silti hämää miten olen leikannut seuraavan kerroksen ikkuna-aukot, hah. Ajattelinkohan jotain tiettyä? Noh. Tähän kerrokseen tulee sitten ruokasali/oleskelusali kauniin terassipuutarhan kanssa. Onhan se ihan loogista, että wc on samassa kerroksessa joten vierailijat ei lähtisi haahuilemaan vahingossa vaikkapa kellariin! Tätä kerrosta voisi kutsua vaikka oleskelukerrokseksi, joska täällä tapahtuu kaikkea kivaa.

Aulakerroksen sisäkatot

 

Vielä pientä viilausta kuten saumojen siistiminen puuttuu, mutta muutoin sanoisin, että valmista on :)
Rohkeasti liimasin vihdoin lattian kiinni joten aula, keittotila sekä kahvihuone sai lopulta katon päälle. Lopultakin! Sisäkattojen pinnat oli kätevä tehdä, ystävämme Hobbypoint sisältää paljon kivoja juttuja ja sain sieltä inspiraation kun kävin katselemassa skräppipapereita tapettien toivossa. Sieltä hyllystä bongasin kauniin ruusukohokuvioisen ison paperin ja näin sen heti aulan sekä kahvihuoneen sisäkattona. Väri sointuu hienosti tiloihin ja mikä parasta - minä säästyn kohokuvioittamiselta koristeliimalla ;)


Keittotilan katto toistaa samaa puupanelointia kuin seinätkin. Vielä pitää tarkistaa, että saumat ovat kunnossa ennen kuin lähden tekemään takkaan tulisijoja tai yleensäkään muuta ällöä kivaa koko keittiöönja ruokavarastoon. Siellä pilkistää täytekittiä reunoissa! Tämä kuva on jotain niin kamalaa koska kuvakulma saa huoneen näyttämään niin kiharaiselta, hah :D

Oleskelukerroksen WC - lattiat, seinät ja katto

 

Siirryttyämme nyt kolmanteen kerrokseen, tulee jälleen blogin tunnisteisiin uutta. Täytyy lomalla siivota vähän ja katsoa tunnisteet uusiksi. Muutenkin hissistä on pitänyt tehdä erillinen postaus sen rakentamisesta mutta enhän minä nyt sellaista ole ehtinyt kun sormet syyhyää linnan parissa :DOn aika huikeaa, että sain yhden päivän aikana tehtyä lähes valmiiksi yhden huoneen lattian, seinät ja sisäkaton. Eikä pelkästään sisäkaton vaan samaan syssyyn asensin myös ulkokaton joka kaipaa vielä kunnon päällystettä sekä ikkunaruutua. Sovitin huvikseni joskus taloyhtiöni kierrätyspisteestä dyykkaamani muovisen säilytyslaatikon kantta, joka on talon katon mallinen, ja sain ahaa-elämyksen. Leikkasin sen puoliksi, ikkunapaikalle aukon ja avot - linnan sivuhuoneet vasemmalta puolelta on taivaalta sinetöity. Kierrätystä parhaimmillaan! Näky omissa silmissäni on uskomaton, sillä vihdoin tämä rakennelma näyttää edes jostain kohtaa nukkekodilta :)Wc sisäpuolelta on sitten mosaiikkilaatoilla päällystetty, lattia sekä seinien alaosat. En ole mikään mosaiikkityön fani siinä mielessä, että sitä on tylsää tehdä, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. Hain "vasemmalla kädellä" tehtyä vaikutelmaa saumauksen kanssa etenkin nurkista. Muutoinkin koko huone sai olla reilusti korjatun näköinen! Ainoa harmi vain, että yritin oikaista seinäpaneeleiden kanssa niin että liimasin vain mosaiikit ja sitten kun asensin niitä, laatat irtoili ja minulta meni hermot. Jatkossa tiedän, että liima ei pidä laattoja. Lopulta sitten sormella täytin saumoja ja sen kuivuttua pyyhin kostealla rievulla.


Tuo ihana seinäpäällyste on niinikään Hobbypointista ostettua korttipohjakartonkia. Tykkäsin sen sävystä vaikka hain vähän enemmän petrooliin menevää, mutta tämä kelpasi hyvin. Liimalla ja teipillä sain vähän tapettiin kulumaa ja liisterillä päällekorjattua meininkiä. Tämä huone tulee näyttämään hyvältä kun saan sinne ammeet ja muut hömpötykset.

Kuten kuvista näkyy, pientä viilausta vaille valmis huone! Sisäkatto pitää maalata vielä ja sulauttaa se riekaleiseen tapettiin yms... Mutta nyt on jo paljon tehty. Vielä mietin, pitäisikö sittenkin tehdä joku lista laattojen ja tapetin väliin? Omaan silmään reuna näyttää vähän hassulta... Mitä siihen oikein sitten laittaisi?

Suunnittelua


Ruokasalia varten minulla on ihan järjetön suunnitelma mielessä enkä ole ihan varma, kannattaako siitä vielä puhua ennen kuin olen miettinyt loppuun asti. Se olisi tosi suurtöinen! Onhan täällä paljonkin suurtöistä joten nähtäväksi jää, millainen sali saadaan aikaiseksi sillä visio riitelee edustustilan kanssa - onko Adèlen järkevää päällystää huonetta osin luilla ja siten paljastaa itsensä?

Hmmmm...! Paljon mietintää ja vaikeita päätöksiä mitkä vaikuttaisi koko linnan väen tarinoihin... ;)


6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Kerrassaan nerokas tuo säilytyslaatikon kansi kattona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on vielä toinen puolikas kannesta käytettävissä toiselle puolelle taloa. Aikamoinen tuuri, että se oli sopivan kokoinen :)

   Poista
 2. Älyttömän hienot pinnat tuli! Katto on mahtava. Ihana seurata miten tämä kiitää eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt linna tosiaan etenee vauhdilla kun on isnpriraatiota. Nyt junnaa tuo kolmannen kerroksen lattia sen verran pahasti, että keskistyn välillä valmiiden huoneiden sisustamiseen ja muuhun kivaan :)

   Poista
 3. Upean näköistä! Onnistuit todella hyvin tuon korjatun seinärappauksen kanssa, ei voisi aidommalta näyttää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3