1. kesäkuuta 2015

Hissikuilun tekemistä - Rapattu kiviseinä

No niin! Että nyt on päästy kunnianhimoisen projektin kimppuun vihdoinkin, kun hissin rakentelu lähti käyntiin.

Päätin kertoa vähäsen hissikuilun kiviseinästä ja alempana seuraa youtubesta löytämäni havainnoillinen video maalaustekniikasta. Se on ihän älyttömän helppo, kannattaa kurkata!.

Pääsin siis aloittamaan hissikuilun ja sen taustan tekemistä. Ennen sitä piti sommitella miltä se hissikuilu näyttäisi linnassa, millainen hissi tänne sopisi ja miten sen toteuttaisi. Lisäksi minun piti suunnitella kattoon/seuraavan kerroksen lattialle tuet ja kaikki, sillä tämä kuvassa näkyvä materiaali ei todella jaksa kannatella painoa.


Tietysti koska kyseessä on kivilinna, hissikuilussakin on ihan pakko olla kiviseinää! Olen niin innoissani siitä, että suunnitelmani toteutui juuri sellaisena kuin sen ajattelin ja siitä päästäänkin sitten rapatun kiviseinän tekoon. Tässä on kyse muodoista ja tekstuurista, eli pääsin tällä kertaa paljon helpommalla kuin kellarikerroksen suurtöisistä kiviseinistä. Alun perin suunnittelin tekeväni vastaavat ja rappaavani ne vielä päältä (eli todella monimutkaiset suunnitelmat), mutta törmäsin Hobbypointissa depron-levyihin ja totesin, että nämä on paljon kivemmat työstää kuin styrox. Ja nämä seinät oli tosi nopeat tehdä!Pehmeä pinta salli kuvioiden kaivertamisen tylpällä esineellä kuten siveltimen päällä. Eikä se ollut ihan justiinsa ne kuviot sillä......saadakseni tekstuuria hakkasin kovaharjaksisella harjalla levyyn rosoisuutta. Olin tyytyväinen, että laasti ja kivet erottuvat mutta ainoastaan siten, että tulee vaikutelma rappauksesta ja maalista seinän päällä. Into senkun kasvoi vaan!Ensimmäinen kerros maalia. Laitoin valkoisen maalipohjan jota sitten aloin kerros kerrokselta varjostamaan tummemmalla. Pahoittelut heikosta kuvan laadusta ja oudosta luonnonvalon tuomasta sävystä. Varjostuksen jälkeen alkoi seinä näyttämään juuri siltä, miltä sen halusinkin näyttää: Maalattu kiviseinä. Ihan mahtava tunne jälleen, että onnistuin :)Se, miten varjostus onnistuu kaikkein helpoiten näkyy alla videolla. Tämä video on pitkä, mutta niin inspiroiva! vaahtomuovista voi tehdä lähes mitä vain! Kannattaa ehkä katsoa 8:30 min. alkaen jossa linnan rakennus on loppumaisillaan ja videossa aletaan maalaamaan.


En ole itse tehnyt tätä videota, mutta tuossa näkyy niin hyvin mitä tekniikkaa käytän kun teen pintoja seiniin tms. Ehdottomasti kannattaa kokeilla!

Tästä eteenpäin alkoi sitten hissin rakentaminen oikein urakalla ja tällä hetkellä olen 70% valmis. Kaikki osat on pohjamaalattu, enää puuttuu yksityiskohdat ja hissin asentaminen kiskoihin kiinni. Samalla olen tehnyt linnan aulakerrokseen seinäpintoja, niistä lisää myöhemmin kun tulee valmista. En jaksa odottaa, että pääsen seuraavaan kerrokseen! :)

2 kommenttia:

  1. Älä nyt vaan sano että se hissi kaiken lisäksi toimii! En kyllä ihmettelisi sitäkään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä vähän suunnittelin sen toimivan. Ja sen sisälle tulee kattovalo :)

      Poista

Kiitos kommentista <3