1. syyskuuta 2014

Sähkökaappien viimeistelyä ja seinien vesivalut

Kellarin viimeistely on sitten saatu päätökseen. Nyt ryhdytäänkin suunnittelemaan yläkertaa! Työpäivien aikana on aikaa suunnitella koska en ehdi isompaan projektiin ryhtyä muutenkaan.

Sähkökaapit saivat hieman duunausta osakseen ja olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Viritin kaapissani lojunneen tulostimen työpöydälle ja sain tulostettua hauskat kyltit sähkökaappien oviin. Lisäksi ne sai alleen sähkökaapeleita sisältävän "putken" sekä sivuun tuollaisen söötin jännitemittarin.

 Vähän ehkä harmittaa oven epätasaisuus. Se on lisäksi korkeakiiltoinen joten sen kuvaaminen on tosi hankalaa! Kuvan kiinnitin lakan avulla. Ehkä asiaan tulee muutos kun luonnonvaloa ei pääse sisälle kun yläkerran lattia on paikoillaan.

 Yllä olevat kuvat ovat siis kidutuskammiosta. Tässä näkee ne seinästä tulevat vesivalut mitkä loin miniatyyrivedellä. Laitoin vielä yhden kerroksen lisää sitä ja olen iloinen, että tein sen. Näyttää aika riskialttiilta paikalta pitää sähkökeskusta ;)

Huomasitteko muuten aikaisemmin porausyrityksistäni jääneen reiän seinän vasemmassa yläkulmassa? Luulin peittäneeni sen, mutta olen vissiin epäonnistunut. Enää ei harmita se reikä, sillä teen sinne lepakon pesän :P

Ja tämä kuva on laboratoriosta. Hitsit että tykkäänkin noista vesivaluista! Eipä olisi tullut mieleen tehdä sähkökaappeja tai vesivaluja ilman tulipaloa aikaisemmin. Kaikella on ilmeisesti tarkoituksensa :) Tekisi mieli aloitella jo huonekalujen tekemistä ja mikä minua oikeastaan estäisi? Karmenen huoneeseen vievä oviaukko oikealla tulee jäämään ilman ovea. Onni onnettomuudessa sinänsä, että Karmen ei ymmärrettävästä syystä pidä ovista, säästyn nyt oen väsäämiseltä kun aikaisempi versio meni aivan pipariksi. En muutenkaan ole mikään mestari ovien kanssa, heh. 

Karmenen makuuhuonetta varten minulla on erittäin hyvä ja selkeä visio olemassa. Voi olla, että siirryn sen pariin seuraavaksi. Onhan tässä jo puuhasteltu rakennushommissa pitkään ja ehkä pieni tauko sen suhteen voisi olla paikallaan.

 Vai mitä? :)

8 kommenttia:

 1. Aivan todella upea! Jättää aivan sanattomaksi :) Äläkä harmittele sähkökaapin oven epätasaisuutta. Minusta se näyttää kammottavan hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä on taas näitä hetkiä kun mielessä on jotain muuta mitä lopputulos näyttää kädessä. On silti oltava tyytyväinen :P

   Poista
 2. Vesivalut näkyvät tosiaan hyvin ja totta, aika vaarallisen näköinen paikka sähkökaapille. Minusta vanha valurautainen (?) sähkökaappi, joka ehkä jo vähän ruostunutkin kostella paikallaan ja maalattu uudelleen näyttääkin vähän epätasaiselta. Siis, ihan täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Kyllä se valurautainen oli tarkoituskin olla. Alunperin mietin peltistä mutta ei löytynyt sille sopivaa materiaalia :)

   Poista
 3. Upea, kerrassaan upea. Teet aivan jäätävän hienoa ja yksityiskohtaista työtä. Tää on kyllä yksi mun ehdottomia suosikkiprojekteja täällä minimaailmassa. :)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiinnolla olen lukenut linnan vaiheita. Missä nyt mennään, onko huoneita rakennettu lisää tai linnaan muuttanut uusia asukkaita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys! Nyt linnan rakentaminen on ollut keskeytettynä kiireiden vuoksi mutta suunnitelmissa on jatkaa sitä heti, kun eräs toinen iso projekti on saatu päätökseen. Kotona on sellainen 1:1 kokoinen rokokoo-sohva joka odottaa uusia kankaita. Varmaan joulupyhien jälkeen alkaa tässäkin blogissa tapahtumaan :)

   Poista

Kiitos kommentista <3