24. heinäkuuta 2014

Styroxista porrasta

Näinä kuumina päivinä ei kauheasti tee mieli tehdä kovinkaan fyysistä hommaa kuten seinien sahaamista ja sovittelua. Päätinpä sitten laittaa patjan lattialle ja leiriytyä kylmän cola-tuopin kanssa kaivertelemaan styroxia! Tätä on tehty nyt muutamat viime päivät. Harmi, että täytyi mennä töihinkin välillä, mutta onneksi on vapaata nyt joten ehdin vähän kiinteätä seinääkin laittaa.

Alustavasti olen kaiverrellut kellariseinämää joka tulee olemaan kivinen ilman rappausta. Kellariinhan tulee keskelle ns. aula josta aukeaa kaksi ovea molemmille sivuille. Aulaan pääsee valeoven kautta jonka takana on sitten portaat. No, se ovi ei tule aukenemaan joten portaat jäävät mielikuvituksen varaan :)

Mutta nyt ensimmäiseen asuinkerrokseen.

Styroxin kaiverrus on ollut mielessäni muutaman päivän ajan ja päätin kokeilla miten kiviaskelmien teko onnistuisi. Olen yrittänyt katsella vinkkejä miten nämä toteuttaisi ja ihan kauheasti en ole ohjeita nähnyt, joten toivottavasti tästä tulee jollekin hyvä inspiraatio. Styroxin kaiverrus on tosi hauskaa kunhan on imuri vieressä :) Vaihe vaiheelta alkaa kokonaisuus hahmottumaan ja mikä tuuri, että minulla on mustaa rappausjauhetta kotona (rautakaupasta). Rappaan siis styroxit tasaisiksi, vähän kuin kakkua päällystäisi jollain glaseerauksella, heh. Lopuksi maalaan ja saan näistä vähän tukevammat sitten. Jännittää hieman miten onnistun siinä.

Tässä siis esimakua portaikosta! Kuvista saa toivottavasti ideaa miten nämä on toteutettu. Omasta mielestäni onnistunutta kokeilua jo nyt, katsotaan miten päällystämisen käy ja saanko askelmat tasaisiksi.


Askelman korkuus on 1,5 cm ja styroksin paksuus on 2,5 cm. Hieman mittailua, säätämistä... liimausta... Ensin leikkaaminen.


Kuva on harmillisesti väärin päin, mutta päätä kääntämällä saa selvää miten askelmat alkaa kehittymään. Keskimmäisessä askelmassa näkyy liimaussauma. Kuumaliima on tosi hyvä kun se tarttuu hyvin. Vielä pitää viimeistellä pinnat ja tasoittaa askarteluveitsellä ennen rappausta.


Sovittelua ja kivikaiteen muodostelua. Askelmat on vähän epäsymmetrisen muotoiset ja tykkään siitä niin. Alakerrassa näkyy kiviseinämää jota olen ehtinyt kaiverrella, olen jo luvannut tehdä postauksen siitä ja sitä saa vielä hetken odottaa kun haen mustaa akryylimaalia, hiekkaa ja muuta tarviketta :)


Ja siinä se on! Tämä on Instagrammiin lataamani kuva lopputuloksesta joka on vielä niin kovin kesken, hyvältä silti näyttää jo nyt. Päätin unohtaa idean siitä, että teen kahteen suuntaan haarautuvat portaat siksi, että saisin yläkertaan enemmän lattiatilaa (ja ihanille kalusteille tilaa!) joten nämä sitten vievät juhlasaliin.

ps. Instagramiin tulee ns. "reaaliajassa" kuvapäivityksiä projektin etenemisestä, joten jos kiinnostaa niin kannattaa kurkata :)

4 kommenttia:

 1. Kiitos ensinnäkin aivan loistavista vinkeistä! Ollut kullanarvoinen apu, kun pojille rakennetaan Zombilinnaa! :) Pojat ihastuivat niin seiniisi, joten pitihän sitä sitten kokeilla. Käytettiin seiniin Finnfoamia. Oli siistiä leikata, kun puuttuu ne pallurat... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, miten mukava kuulla! Olkaa hyvät vain ja kiitos että tulit kertomaan, että näistä on ollut hyötyä teille :) Minun pitäisi varmaan kokeilla sitä Finnfoamia, vielä kun keksisi mistä sitä saa :)

   Poista
 2. K-raudasta haettiin kaksi metrinen levy (leveyttä 60cm) Ystävällinen henkilökunta pätki sen neljään osaan, niin oli helpompi kuljettaa. Paksuus oli 2cm. Hintaa tais olla hurjat 7€

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vihjeestä! Seuraavaksi se on vissiin mentävä K-rautaan :P

   Poista

Kiitos kommentista <3