28. heinäkuuta 2014

Nukketalon tarina

Olen haaveillut miniatyyrilinnasta jo vuosia. Pitkään Villa Calaveraa tehneenä jokin ei vain natsannut sen talon kohdalla yhteen, joten päätin luopua siitä ja aloittaa kunnianhimoisen projektin. Villa Calaverasta löytyy blogi, johon löytyy kiinteä linkki blogikuvauksen alta :)

Mutta nyt alkaa Château de Gödin tarina.

Adèle Gödin on kauhistuttanut eteläranskan hovia jo vuosisatojen ajan. Parhaiten hänet tunnetaan lempinimeltä "veuve noire" eli musta leski. E. Bathorya ihannoiva Adèle elää aikakautensa vaikeinta aikaa juuri nyt, sillä niin monesta hovista kun hänet on häädetty hänet tunnetaan lähes kaikkialla ja varoittava sana kirii ympäri Eurooppaa. Laki tahtoisi sulkea hänet telkien taakse. Niin ikään pyövelit ja inkvisiittorit tahtoisivat palasen itselleen tästä "saatanallisesta" ja kuollettavasta kaunottaresta. Mutta mikä pahan tappaisi?

Kun on paljon omaisuutta ja valtaa, miksipä ei rakennuttaisi itselleen sitten kokonaisen linnan? Taikka huvilan, herraskartanon... Jonnekin kauas, mutta lähelle jotta ikuisen elämän ylläpitäminen säilyisi. Vaikka olkoonkin tuleva koti kivinen herraskartano tai huvila, Adélen mieltymys kivisiin rakennelmiin heijastuu rakennusprojektiin ja mikään ei pidä tunkeilijat paremmin loitolla kuin kivi ja rautaportit. Nämä toimivat myös toisin päin... ;) Hän lähti eräänä myrskyisenä lokakuun iltana uskollisten palvelijoitensa kanssa vaeltamaan lähelle Italian rajaa Alpeille ja löysi suojaisan rinteen Mont Blancin juurelta, mahdollisimman kaukaa niiltä seuduilta joissa ah, niin turhamaisten ihmisten pelko Adèlea kohtaan on juurtunut.

Palataan silti tekstissä hieman taaksepäin. Siis Adèle kauhistuttanut Ranskan hovia jo vuosisatojen ajan? Kyllä vain. Ja ei, hän ei ole vampyyri eikä ihmissusi. Eikä hän ole futuristinen robotti tai ällöttävä zombie. Hän on tavallinen nainen joka on löytänyt historiankirjoista okkultistisia tietoja ikuisen elämän lähteestä. Hänen huhutaan palvovan itse hänen infernaalista majesteettia Saatanaa ja uhraavan neitsyitä salaisella alttarillaan. Mutta totuus on tarua karumpaa - hän palvoo vain itseään. Lähellä totuutta olevia huhuja tukeekin Adèlen asuinympäristön nuorten naisten, neitsyiden, mystiset katoamiset ja miehillä on vaimoista pulaa...

Château de Gödin-projektissa eletään fantasiamaailmassa jota on vaikea sijoittaa tiettyyn aikaan. Ehkä 1800-luku ja 1900-luvun ensimmäiset kymmenykset ovat suurimmin esillä. Linnassa tulee näyttäytymään myös myöhäiskeskiajan lainalaisuuksia joten toden totta linnasta tulee juuri sellainen joka miellyttää silmääni ja inspiroi. Kauhukartano, verihuvila, kivilinna.... tyrmä sekä kidutuskammiot, steampunk-henkisyys viktoriaarisine laboratorioineen... Nämä kaikki yhdessä tulee näyttäytymään tässä unelmieni nukketalolinnassa jossa unelmat ovat ehkä kaukaisin asia, mikäli joutuu Adèlen uhriksi ;)

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan! Teen kaiken käsityönä itse sen minkä osaan ja pystyn ja mahdollisuuksien mukaan pyrin käyttämään pienen budjetin ihmisenä kierrätysmateriaaleissa. Kauhistuttavan ihastuttava Château de Gödin alkaa nousemaan Mont Blancin rinteelle pikkuhiljaa... Uskallatko seurata sen elämää? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3