15. heinäkuuta 2014

Linnan runko - puurimat

Linnan rakennus pääsi hyvään vauhtiin, kun pääsin Hobbypointissa käymään hakemassa rimoja. Ajattelin, että näiden päälle kiinnitän perjantaina saapuvat laminaattilevyt. Idean rimojen laitteluun sain yhdestä kuvasta, jossa näytettiin nukkeodin rakentamisen vaihe. Ehkä olisi kannattanut kuitenkin tehdä suoraan laminaateista kaikki?

Vaikka rimojen laittaminen ei sinänsä ole hankalaa, se on sitä. Äiti sanoi, että sanoisin mieluummin että haastavaa, mutta pakko sanoa, että se on hankalaa.Lievästä epävarmuudesta huolimatta projektia on mukava tehdä ja viisastua aina matkan varrella lisää. Piirroksia on kerääntynyt vino pino ja rimojen kiinnittelyn myötä tuntuu, että talon suunnitelma on muuttunut ihan totaalisesti. Apua! Noh, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty? Meillä suunnitellaan AINA kahvikupin äärellä :)

Seuraavassa hieman kuvasarjaa linnan kehikon syntymisestä. Ajattelin laittaa sivuhuoneet ihan viimeiseksi kun laminaatit on tullut. Ajatella, että minulla on koko viikonloppu vapaata, huh!
Saadakseni tuon tuohon asti, päästelin kentien muutamia ärräpäitä... Ja murskasin sormenpääni vasaralla! Auts! On hieman hankala kirjoittaa koneella. Tuosta etusormeen kasvoi vielä sinisempi ja isompi patti. 


Mä annan kaikille nyt hyvän neuvon: Älkää käyttäkö Clas Ohlsonin nauloja! Ne ärsyttää ja menee ihan kiharalle! Vaikka ne ei ole käytännössä puuhun tarkoitettu (?) niin luulisi niiden tehoavan huokoiseen puuhun... ketunmarjat sanon. Huonot naulat melkein pilasi koko homman, ainakin hidastivat tosi paljon.

Sen lisäksi rimat saattoivat halkeilla välillä. Käytin rimojen lisäksi Bilteman sytykepaloja tuomaan lisätukea sekä runsaasti puuliimaa.

Täytyy hakea lisää rimoja ja nauloja lähipäivinä. Tässä tuotos nyt päivän ahreramisen jälkeen:


Ja herrajumala siitä tulee iso! Nyt kun katson tuota, en tiedä miten tuosta ikinä talo tulee, saatikka linna... Kolme kerrosta on nyt valmiina ja neljäs lähes valmis, vielä pitäisi saada tuohon viides kerros eli katto... Huh! Hieman epäuskoinen tunne kaivertaa sisintä. Kriisi kai kuuluu tekemiseen?

Ja jos ei työkalut, kuten saha ja liimat sekä naulat kuulu ns. materiaaleihin, toistaiseksi nukketaloon on uponnut rahaa 36€.

2 kommenttia:

Kiitos kommentista <3