14. lokakuuta 2016

Uusi huone valmistui linnaan - Punainen huone

Jo vuosi sitten aloitettu huoneprojekti sai vihdoinkin päätöksen kun sain sisareltani ämpärillisen vanhaa tuttua saumauslaastia! Mitä tekisinkään ilman sitä!

Minulla on mielikuva, että joskus vannoin etten koskaan enää käytä saumauslaastia seiniin. Hyvin aikaisempi laastituskani oli päässyt unohtumaan sillä sen levittäminen oli tuttuun tapaan sotkuista puuhaa. Aiemmin olin käyttänyt mustaa saumauslaastia ja tämänkertainen olikin valkoista. Ajattelin, että eihän sillä ole merkitystä minkä väristä se on jos sen maalaa kuitenkin. Itseasiassa sillä on tavallaan merkitystä, koska valkoisen maalaaminen mustaksi oli tällä kertaa 8 tuntia vienyt sessio. Mutta siinä se nyt seisoo, uusi ylväs punainen huone!
 

Nuo ihanat punaiset ikkunat on kynttilälyhdystä irroitetut lasit. Eli nyt kun joulu tulee, niin kaikki tarkkana joulun jälkeen kun lyhdyt tulevat aleen. Niissä on tosi käteviä ikkunoita nukketaloihin, monessa eri koossa ja värissä!

Koko huone on siis päällystetty saumauslaastilla, lattiasta lähtien. Tästä huoneesta tulee jännä huone, jotain terassin ja parvekkeen väliltä mutta se on lämmin ja ulkopuoliset eivät näe tänne. Lisäksi verenpunainen valo on tärkeää täällä... Se jää tuonnemmaksi, mitä tänne tulee ;)


Yllä kuvassa on kynnysporras ruokailutilaan, joka oli viimoisin valmiiksi saatu huone ennen tätä huonetta. Portaan tein bilteman tikuista ja ne oli helppo päällystää laastilla. Lattian saaminen tasaiseksi oli kyllä oma haasteensa, mutta eihän se ole niin justiinsa tälläisessä linnassa! Kuvassa maali on vielä hieman kosteaa ja se keräsi valkoista laastimurua kun minä malttamattomana halusin asentaa ikkunalasit HETI, enkä vasta parin tunnin päästä :D


Tässä puolestaan näkyy kuinka ruokailutila vaihtuu punaiseen huoneeseen. Oviaukko on rakennettu niin, että siihen ei tule ovea ja itse olen tyytyväinen siihen, kuinka sulautin kaksi eri huonetta yhteen.

Nyt katsellaan hieman kuvia kuinka tämä projekti eteni

 

Jaa, ihanaa kännykkälaatua joka on joskus parempaa kuin minä järkkärin kanssa :D Ihan parasta on ainakin rakentajan näkökulmasta tottua lopputulokseen ja sen jälkeen palata lähtökohtaan valokuvien avulla.


Lähtötilanne oli tämä. Keskellä huoneen lattiaa, eli ruokavaraston/Margarethin nukkumatilan huoneen kattoa, on aukko kattolampulle. Nyt minun pitää keksiä toinen reitti valaisimen johdolle.


Valaistuksen käännyttyä jo alkuiltaan olin saanut aikaiseksi tehdä seinän bilteman tikuista. Ne on niin parhaat! Styroksi sai toimittaa ikkunalaudan virkaa tuoden paksun seinän efektiä. Takaseinällä ikkunat on laitettu mallintamaan kuinka ne asennettaisiin, kun seinät on muutoin valmiita. Olin tehnyt niille valmiit syvennykset/kolot ja lopuksi vain ujuttaisin ne paikoilleen.


Tässä kuvassa näkyy paremmin ikkunalaseille tehdyt syvennyskolot. Vielä riitti energiaa levittää laastia koko huoneeseen. Piti olla tarkkana ikkuna-aukkojen kanssa, jotta ne ei kaventuisi paljoa.
 

Aamun valjetessa piti heti katsoa miltä lattia näyttäisi ja sehän näytti ihan hyvältä! Hioin sitä hieman hiekkapaperilla saadakseni suurimmat epätasaisuudet pois.


Ensimmäinen kerros maalia. Tässä oli se syy, miksi valkoisen laastin maalaaminen mustaksi oli tuskallista... Tämä akryyliväri kuivui todella hitaasti. Mutta valmiiksi se sitten tuli!


2 kommenttia:

 1. Tosi hyvä idea tuo laastin ja lyhdyn ikkunoiden käyttö. Ikkunat ovat tosi kauniit ja rosoinen pinta lattiassa ja seinissä sopii kuin nenä päähän.

  Terkuin:Lea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajattelin, että pitää hamstrata lyhtyjä kirpputoreilta jos niissä on kivoja "ikkunoita" :)

   Poista

Kiitos kommentista <3