30. toukokuuta 2015

Puinen varastohylly


Kuvakollaasi, miten tein puisen varastohyllyn ruokavarastoon ja tästä voipi napata ohjetta itselleen :)

Hyllylle tuli korkeutta 18 cm ja syvyyttä 2,3 cm. Nuo tikut on kerätty uudenvuoden päivänä maasta ilotulitteiden jäljiltä. Hyvää materiaalia siis! Niitä on neljä kappaletta ja jokaisen niistä on hyllyn jalka. Pienet kolmiot vasemmalla on pienestä jäätelötikusta jiirisaksilla leikattuja kiiloja/tukia hyllyjen kannattimiksi. Ruudut vihreällä alustalla ovat 1cm x 1cm kokoisia.


 Hyllyjen väliksi valikoitui 3 cm joka vastaisi oikeassa elämässä 36 cm.  Mielestäni oikein hyvä hyllykorkeus varastohuoneeseen. Merkkasin kiiloille liimauspaikat kynällä, aina 3 cm välein jokaiseen tikkuun ja liimasin kolmioiden pitkän sivun kiinni viivan alapuolelle niin, että viivan puolelle jää 90 asteen kulma.


Seuraavaksi kinkkinen vaihe. Nuo hyllylevyt on vanhaa bambukaihdinta. Se on sitä samaa mitä käytin keittotilan ja ruokavaraston seinien päällystämiseen :) Hyllylevyjen liimaus alkoi teippaamalla ensin tikut alustaan kiinni etteivät ne liikkuisi. Sitten kärsivällisyydellä... Ei ollut niin tarkkaa jos hylly meni vinoon, mutta mahdollisimman suoraksi se piti saada.


Ja niitä hyllyjä tukemaan laitoin - mitäs muutakaan kuin biltema-tikkujen pätkiä :) Tärkeää oli, että hyllylevyt kiinnittyisi myös hyllynkannattimiiin.


Toisen puolen liimaaminen myös oli hieman kinkkinen juttu, mutta kyllä se siitä siihen kiinnittyi!Annoin liiman kuivua vähintään pari tuntia jonka jälkeen maalasin sekä lakkasin pinnat, melko karkealla kädellä vieläpä. Kun ne oli kuivunut, hioin isorakeisella hiekkapaperilla hyllyn reunoja siten, kuten sen voisi kuvitella oikeassa elämässäkin kuluvan; Otettaessa painavaa tavaraa hyllyllä pintaan syntyy pitkiä, syviä naarmuja, reunoihin kolahtelee milloin maitotonkat ja puulaatikot, milloin paputölkit jne jne... Eli naarmuja hyllyn pintaan, vähän jalkoihin kulumaa ja paljon muuta!

Vaikka näin :)

4 kommenttia:

 1. Hieno hylly! Ja mahtavaa että blogi taas jatkuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä blogiin tulee aina lisää sisältöä kun arki ja inspiraatio suo. Kesäloma ja lisääntynyt valo pitää mut sisätiloissa kätevästi ;)

   Poista
 2. Pisti hymyilyttämään tuo 'Ei ole väliä jos menee vinoon mutta suoraan pitää saada' kohta :D Jokatapauksessa komea hylly!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argh, no jopas pääsee sanat luisumaan miten sattuu :D

   Poista

Kiitos kommentista <3