2. helmikuuta 2015

Aulakerroksen lattioiden tekoa

Flunssa on päässyt yllättämään ja olen kuumeen kourissa tehnyt "pientä" kivaa linnaan. Lääkäri sanoi, että minun pitäisi rentoutua, joten eikös tämä ole se paras mahdollinen tapa? Jokseenkin hitaalla kyllä käydään, mutta se ei menoa haittaa - eipähän tule hutiloitua :)

Ilokseni voin kertoa, että vihdoin olen päässyt kunnolla alkuun 1. asuinkerroksen eli aulakerroksen parissa. Olen saanut asennettua väliseinän aulan ja keittotilan väliin, laitattanut lattiapinnat 90% valmiiksi ja nyt puuttuisi seinäpintojen, ovien yms. tekeminen. Miten mahtavaa! Puuttuvat 10% lattiasta on keittotilan takan eteen tuleva laatoitus, se ei ole kooltaan kuin jokuset 10cm x 25cm. Sen teen sitten takan yhteydessä, eli periaatteessa kaikki lattiat on valmiit.

Katsellaanpas mitä sitä on tullut tehtyä. Aula ja sen vieressä oleva "odottelutila"/kahvitila sai pohjakseen huippukiiltävän linoleumilattian ja keittotilat sekä ruokatavaravarasto sen vieressä puulattiat. Älkää nyt kukaan saako migreenikohtausta tästä aulan psykedeelisestä lattiasta, mutta mielestäni se on hullun magee. Omituiset asukkaat melkeimpä vaativat omituisen lattian :D

 Yleiskuva näyttää, että projekti on edennyt :)

 Keittiön puulattiaa. Yksinkertaisesti liimasin bilteman tikkuja vieretysten, maalasin ja lakkasin. Tykkään siitä kuinka lakkujen raot näkyvät ja on hieman epätasassa :) Muonavarastossa (tämän huoneen oikealla puolella) on samanlainen lankkulattia.

 Alkujaan halusin aulaan marmorilaatat shakkikuviossa, mutta selattuani paljon kuvia, huomasin että liian monessa oli vastaava lattia valittu aulaan. Halusin ihan välttämättä mustavalkoista lattiaa! Olin matkalla lääkäriin kun selailin kännykällä kaikkea kivaa ja liekö kuumehourun ansiota kun päädyin jännittävään spiraalikuvioon. Tämä lattia on (ainakin olevinaan) linoleumilattia, aika silmiä sekoittava sellainen :D


Adèle tuli aamulla katsomaan rakennusmestarin työn jälkeä ja ryhtyi oitis peilailemaan itseään kiiltävän lattian pinnasta. Olen tyytyväinen kiiltoon!

Pienet mokat ne luonteen tekee


Joskin muutamia "virheitä" on tullut lattian suhteen.Se ei toteutunut 100% siten, kuten olisin sen halunnut/kuvitellut toteutuvan ja yksi moka oli itseasiassa erittäin hyvä, että niin tapahtui. Selitän seuraavassa, mitä olisi voinut olla ehkä paremmin. Lattia on silti hyvä näin ja kenties nämä pienet asiat tuovatkin sitä kivaa luonnetta linnaan, mitä täällä jo itsessään on :)

 Kahvihuoneen/odottelutilan ja aulan lattian sauma nauraa, mutta se on liimalla korjattavissa.

 Tässä hieman tarkempi kuva. Olen iloinen, että sain kuvion kohtaamaan :)


 Kuten tässä kuvassa näkyy, olen siis tulostanut spiraalikuvaa paperille, leikannut palaset ja yhdistänyt niitä mieleiseeni jäjestykseen. Ennen tätä muokkasin kuvaa niin, että saisin myös peilikuvan suuntaiset spiraalit jotte yhdistäminen on helpompaa. Noh.. Pieniä rakoja jäi liimauksen yhteydessä josta olen hieman näreissäni, mutta ne nyt on siinä. Ei voi mitään. Tuskin niitä enää varsinaisesti huomaa kun alkaa ilmestyä kalusteita ynnä muuta muuta tuijotettavaa aulaan :)

Lisäksi sävyssä olisi ollut toivomisen varaa, en tullut ajatelleeksi että valkoinen paperi kun kastuu, se paljastaa sen alla olevan pahvin. Lisäksi venelakka on kellertävää. Tästä ei tullut katastrofia, vaan tykästyin tähän vahinkoon joka tuo vanhaa patinaa uuteen lattiaa, köh. Se ei ole uusi enää vaikka vasta asennettu onkin.

Huomasitte varmasti, että aulan lattiassa vasemmassa takakulmassa on alue, johon ei ole laitettu lattiaa? Tähän tulee nyt se järjetön projekti. Siihen tulee tri. Augenin pyörätuolin takia ei portaita, vaan vintagetyylinen romuhissi! Mielessä on jo millaisen teen. Se jää nähtäväksi, toteutuuko se millaisena :D

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on! Toteutus oli vaan vähän siinä ja siinä mutta kyllä se mulle kelpaa :)

   Poista
 2. Ihanasti vilistää silmissä valmis permanto! Maltan tuskin odottaa romuhissiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hissin tekemistä odotan minäkin kovasti, täytyy tehdä ensin vähän muita huineita valmiiksi :)

   Poista
 3. Kyllä nyt silmissä vilisee.. :D Komea lattia kyllä, ja erilainen! Hissiä jään odottamaan mielenkiinnolla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kyllä vilisee, joo :) Lattian tekeminen tälläiselle migreeniherkälle oli haasteellista mutta valmista tuli. Hissi tulee olemaan aika mielenkiintoinen juttu kyllä, kunhan ensin saan hieman muita huoneita tehtyä :)

   Poista

Kiitos kommentista <3