4. marraskuuta 2015

Oleskelukerroksen valmistuminen edistyy

Sain viimeinkin nukketalolleni asianmukaisen alustan jossa on pyörät alla. Nyt on mukava tehdä taloa lisää tietäen, ettei sitä tarvitse enää nostaa. Se ei meinaan tahdo nousta! Sen verran painava kun on. Olen saanut hiljalleen tehtyä linnaan kolmannen kerroksen huoneita, viimeeksi kun valmistui ruokailusali, nyt sain hissihuoneeseen ns. aulan valmiiksi. Siinä huoneessa toteutuu sama tyyli, jota on tehty alemman kerroksen aulassa.



Yllä yleisnäkymä valmistuneeseen huoneeseen. Hissikuilun ovi puuttuu vielä, koska tekeminen tämän huoneen osalta tyssäsi siihen, että millaisen oven teen. Huone on kapea siihen nähden, kuinka iso oviaukko hissiin on, joten kuilu vaatii keskeltä avautuvan oven tai jonkinlaisen liukuoven. Täytyy haaveilla sellaisesta ja miettiä, kuinka sen toteuttaisi :) Olen iloinen, että hissi toimii kuten sen pitääkin. Kuvaa varten sidoin sen narunpätkällä kiinni linnan päälle sijoitettuun puukapulaan.



Oleskelukerroksen aulasta vasemman puoleiseen huoneeseen eli vessaan vievä ovi taitaa olla linnan ensimmäinen ovi, joka oikeasti toimii eikä ole vino. Jee! Harjoitus tekee mestarin! Vaikka valo paistaakin läpi oven yläreunasta ja siihen tuli vahingossa mittavirhe, se ei minua haittaa. Saan esimerkiksi sähköjohtoja vedettyä tuosta ja miksi ei vaikkapa vesiputkiakin.


Tässä näkymää vessan puolelta. Olen iloinen, kuinka se istuu tuonne ränsistyneeseen vessaan. Vielä pitäisi pientä viilausta tehdä kynnykselle. Viilauksia, vähän kuten kaikkiin huoneisiin, teen myöhemmin sillä tahdon saada isoimmat hommat alta pois ennen kuin siirryn viimeistelemään. Ovi on tehty balsasta, maalattu akryylimaaleilla ja kultaiset koristeet on tarroja. Oven nuppi on joskus aikoinaan ostettu Ebaysta ja molemmilla puolilla on samanlainen. Settiin kuului myös avaimet, joten pitänee kehittää niistä joku kiva juttu sellin oven vierelle.



Noita kultaisia tarroja ostin aikoinaan Saiturin pörssistä 1-1,50€ per pakkaus ja hamstrasin niitä niin hopeisina kuin kultaisina.  Käytin samoja tarroja aulan seinäpaneeleihinkin jotta saisin huoneeseen yhtä luksusmaisen tunnelman mitä alakerrassakin on.

Oviaukko näyttää tosi anti-houkuttelevalta, hah :D Kuin olisi astumassa Tuonelan porttien lävitse. Ruokailusaliin vievä ovi on toki pelkkä oviaukko, eihän ruokakärryjä voi oven läpi viedä vaivatta, heh. Olen tyytyväinen siihen, kuinka sain sulautettua paneelit seinälaastiin joka toteutuu kauttaaltaan ruokailusalissa. Ylhäällä oikealla kulmalla näkyy, kuinka leikkasin vanhan kirjan kansista paneeleita ja nuo saumat peitetään myöhemmin sähköjohdoilla sekä ohuilla vesiputkilla.



Yllä kuvassa vielä sisäkattoa hieman, mikäli tummasta kuvasta näkyy. Siinä on samaa sisäkattoa, jota on käytetty alakerran aulassa. Rakastan kohokuvioista kartonkia ja se tarjoaa tosi paljon erilaisia mahdollisuuksia talon sisustamiseen.

Ai niin. Meinasin unohtaa! Sain ruokailusalin takkaan tehtyä led-tuikusta tulen. Se on aika hienon näköinen, kun se loistaa himmeästi hämärässä huoneessa. Led-tuikku toimii paristolla ja sen sijoittaminen paikalleen vaatii pientä säätöä, mutta säätäminen on sen arvoista miltä se siellä kulmassa näyttää. Tuota katsellessa tekisi mieli muuttua 15 senttiseksi mini-ihmiseksi, levittää pörröinen karhuntalja lattialle ja mennä takan ääreen lueskelemaan kauhutarinoita :)



1 kommentti:

  1. Toi tuli! Voinko muuttaa linnaasi? Äh, taidan olla ylikokoinen...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3